Dvd
Engels

Gotham. Seizoen 3

Ben McKenzie (acteur), Erin Richards (acteur), Donal Logue (acteur)

Gotham. Seizoen 3

Ben McKenzie (acteur), Erin Richards (acteur), Donal Logue (acteur)
Premiejager Jim Gordon en rechercheur Harvey Bullock sluiten nieuwe allianties om de misdadigers in Gotham het hoofd te bieden.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Gotham. Seizoen 3
Acteur
Ben McKenzie Erin Richards Donal Logue David Mazouz
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2017
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
22 x 42 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans
EAN
5051888230978

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde seizoen van een Amerikaanse misdaadserie, gebaseerd op de personages uit de Batman-strips van DC Comics. Hoofdpersoon is James Gordon (Ben McKenzie) die een tijd in dienst is geweest bij Gotham City Police Department, maar nu als premiejager werkt. Hij is op zoek naar Hugo Strange en Fish Mooney. Intussen bestrijdt zijn oud-collega bij de politie Harvey Bullock (Donal Logue) de misdaad in de stad en komt Bruce Wayne (David Mazouz), de latere Batman, meer te weten over de moord op zijn ouders. Ook leren we de achtergrond kennen van andere bekende tegenstanders van Batman, zoals Penguin, Riddler, Catwoman, Poison Ivy en The joker. De serie is geschreven door Bruno Heller (The mentalist) en won diverse prijzen. 22 afleveringen.

Over Ben McKenzie

CC BY 2.0 - Foto van/door Genevieve719.

Benjamin (Ben) McKenzie Schenkkan (Austin, Texas, 12 september 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

McKenzie speelde American football op Austin High School voordat hij naar de Universiteit van Virginia ging, waar hij economie en buitenlandse zaken studeerde. Hij begon met acteren aan de universiteit en verhuisde in 2001 naar Los Angeles om acteerwerk te vinden.

Hij speelde in de serie The O.C. samen met Mischa Barton, die Marissa Cooper speelde. Ook in het echt waren ze korte tijd een koppel.

Tijdens de Democratic National Convention van 2004 en als voorstander van presidentskandidaat senator John Kerry gaf McKenzie een toespraak die jonge kiezers ertoe moest aanzetten te gaan stemmen. Hij is supporter van de Baltimore Orioles.

Carrière

McKenzie had een paar kleine televisierollen voordat hij de rol kreeg van Ryan Atwood, een w…Lees verder op Wikipedia