Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Er was eens in Rusland : macht en weelde : de opkomst van de nieuwe rijken

Ben Mezrich (auteur)
+1
Er was eens in Rusland : macht en weelde : de opkomst van de nieuwe rijken
×
Er was eens in Rusland : macht en weelde : de opkomst van de nieuwe rijken Er was eens in Rusland : macht en weelde : de opkomst van de nieuwe rijken

Er was eens in Rusland : macht en weelde : de opkomst van de nieuwe rijken

Gedramatiseerd relaas over de criminele praktijken van Russische zakenlieden die na de val van de Sovjet-Unie miljarden verdienden aan geprivatiseerde staatsbedrijven.
Titel
Er was eens in Rusland : macht en weelde : de opkomst van de nieuwe rijken
Auteur
Ben Mezrich
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Once upon a time in Russia
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Q, 2015
270 p.
ISBN
9789021458656 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Rusland 947.7 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de val van de Sovjet-Unie, tijdens het bewind van Jeltsin en Poetin, slaagde een aantal handige kerels erin om vanuit het niets miljarden te verdienen aan geprivatiseerde staatsbedrijven, vooral in de olie- en aardgasindustrie en in de autosector. De personen die hier de hoofdrol spelen, zijn (de joden) Berezovski en Goesinkski, Abramovitsj, Litvinenko, de rijkste Georgiër Badri Patarkatsisjvili. Ze verplaatsten zich in kogelvrije Duitse limousines (Maybach) en privéjets, met dure lijfwachten, eigen chef-koks, butlers en ander bedienden. Litvinenko en Patarkatsisjvili werden vermoord. Khodorkovski ontbreekt. Het boek staat vol gedramatiseerde, sensationele verhalen van schietpartijen, ontploffingen door autobommen, chemische vergiftiging. Fictieve dialogen versterken de dramatische sfeer. Het lijkt alsof de succesauteur tussen 1994 en 2012 permanent tussen de oligarchen vertoefde, in Moskou, Davos, Londen, aan de Côte d'Azur en elders en alle drama's persoonlijk meemaakte. Foto's s…Lees verder

Over Ben Mezrich

CC BY 2.0 - Foto van/door Dan Moyle

Ben Mezrich (Princeton, New Jersey, 1969) is een Amerikaans auteur. Hij studeerde Magna cum laude af aan Harvard in 1991. Sindsdien publiceerde hij een elftal boeken, waarvan een aantal onder het pseudoniem Holden Scott.

Geschreven werk

Mezrich werd vooral bekend door zijn boek Bringing Down the House: The Inside Story of Six MIT Students Who Took Vegas for Millions. Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van een groep MIT-studenten welke een fortuin verdienden met blackjack door middel van een verfijnd systeem van kaarten tellen. Het boek is in 2008 verfilmd door Robert Luketic in de kaskraker 21.

In 2004 publiceerde Mezrich zijn boek Ugly Americans: The True Story of the Ivy League Cowboys Who Raided the Asian Markets for Millions. Wederom een non-fictie boek welke het verhaal beschrijft van een jonge Amerikaan die zijn fortuin maakt in het verouderde Japanse beurssysteem van eind jaren 80.

Lees verder op Wikipedia