Ibbeltje is een gewoon meisje dat allerlei avonturen beleeft. Ze heeft een gewone vader maar een katse moeder en dat is heel apart. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Ibbeltje
Regisseur
Ben Sombogaart
Componist
Johan Hoogeboom Arie Van der Wulp
Scenarist
Maarten Lebens
Naar het werk van
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Taal
Nederlands
Uitgever
In The Air, 2014 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
150 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718868087072

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verfilming uit 2004 van het kinderboek van Annie M.G. Schmidt dat zij oorspronkelijk schreef in 1962-1963 als muzikaal verhaal voor kinderen, dat werd uitgezonden op de commerciële radio. Ben Sombogaart is de regisseur van deze zesdelige televisieserie, met in de hoofdrollen Denise van Es, Annet Malherbe en Kees Hulst. Het verhaal gaat over Ibbeltje, een grappig, nieuwsgierig en ondernemend meisje van een jaar of tien dat nergens bang voor is. Ze heeft een gewone vader, maar haar moeder was vroeger de kat van een heks. Daarom kan ze ook kattentaal verstaan. Als Ibbeltje een mysterieuze paraplu uit de vijver vist, blijkt deze van de heks te zijn geweest wat een heleboel problemen geeft. De absurdistische verwikkelingen zijn opgenomen in een studiodecor met cartooneske huisjes en vreemde voertuigen. Creatieve verhalen vol avontuur en humor en in elke aflevering twee liedjes. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Ben Sombogaart

Bernard Cornelis (Ben) Sombogaart (Amsterdam, 8 augustus 1947) is een Nederlands regisseur die bekend is van veel kinderprogramma's en -films.

Biografie

Na zijn opleiding aan de Filmacademie in Amsterdam begon hij met het regisseren van de televisieserie Allemaal tuig! en Achterwerk in de kast uit 1984 en 1985. Later ging hij samenwerken met schrijver en producent Burny Bos. Met hem maakte hij in 1989 de jeugdfilm Mijn vader woont in Rio. Met de film Het Zakmes uit 1992 won Sombogaart het Gouden Kalf voor de Beste regie en een Emmy Award. Na Het Zakmes volgden meer films en televisie-series, waaronder Dag Juf, tot morgen, De jongen die niet meer praatte, Mijn Franse tante Gazeuse en Abeltje. De film Abeltje werd ook bekroond met een Gouden Kalf.

In 2002 bracht Ben Sombogaart de film De Tweeling uit naar het boek van Tessa de Loo, waarmee hij internationaal bekend werd. Het was tevens zijn eerste niet-jeugdfilm. Na Abeltje…Lees verder op Wikipedia