Dvd
Nederlands

Kinderen van Waterland

Ben Sombogaart (regisseur), Burny Bos (scenarist), Olivier Tuinier (acteur)
Iedere dag, als de school uitgaat, beginnen de belevenissen van de kinderen van Waterland, een dorpje in de polder.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Kinderen van Waterland
Regisseur
Ben Sombogaart
Scenarist
Burny Bos
Acteur
Olivier Tuinier Kees Hulst Annet Malherbe
Uitvoerder
Bram Vermeulen 1946-2004 (stem)
Taal
Nederlands
Uitgever
BFD Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
1990
Speelduur
ca. 169 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8713053017292

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dertiendelige dramaserie voor kinderen, gemaakt in 1990 voor de AVRO door Ben Sombogaart en Burny Bos. We volgen de belevenissen van vijf kinderen van 6 en 7 jaar die in een dorpje in de polder wonen. Elke dag als de school uitgaat beleven ze allerlei kleine en grote avonturen, bijvoorbeeld als ze gaan kamperen, een muis willen redden uit de muizenval of denken dat er inbrekers in huis zijn. Olivier Tuinier, destijds een jaar of acht, werd later een bekende acteur. De volwassen rollen worden gespeeld door onder meer Kees Hulst en Annet Malherbe. Sombogaart en Bos werkten vaker samen, onder meer in 'Mijn vader woont in Rio', 'Abeltje' en 'Het zakmes'. Verteller van de serie is Bram Vermeulen, die ook het introlied zingt. De serie is grotendeels opgenomen in de Zaanstreek. In 1995 maakten Sombogaart en Bos de vervolgserie 'Dag juf, tot morgen!' over kinderen in de stad. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Ben Sombogaart

Bernard Cornelis (Ben) Sombogaart (Amsterdam, 8 augustus 1947) is een Nederlands regisseur die bekend is van veel kinderprogramma's en -films.

Biografie

Na zijn opleiding aan de Filmacademie in Amsterdam begon hij met het regisseren van de televisieserie Allemaal tuig! en Achterwerk in de kast uit 1984 en 1985. Later ging hij samenwerken met schrijver en producent Burny Bos. Met hem maakte hij in 1989 de jeugdfilm Mijn vader woont in Rio. Met de film Het Zakmes uit 1992 won Sombogaart het Gouden Kalf voor de Beste regie en een Emmy Award. Na Het Zakmes volgden meer films en televisie-series, waaronder Dag Juf, tot morgen, De jongen die niet meer praatte, Mijn Franse tante Gazeuse en Abeltje. De film Abeltje werd ook bekroond met een Gouden Kalf.

In 2002 bracht Ben Sombogaart de film De Tweeling uit naar het boek van Tessa de Loo, waarmee hij internationaal bekend werd. Het was tevens zijn eerste niet-jeugdfilm. Na Abeltje…Lees verder op Wikipedia