Dvd
Nederlands

Pluk van de Petteflet

Ben Sombogaart (regisseur), Annie M.G. Schmidt (naar het werk van), Pieter Van Rijn (regisseur)
Pluk, die op het zolderkamertje van de Petteflet woont, is de held en de redder wanneer de andere flatbewoners en zijn vrienden, de dieren, in nood verkeren. Vanaf ca. 6 jaar.
Taal
Nederlands
Uitgever
In The Air, [2014] | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
ca. 91 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718868087140

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verfilming uit 2004 van het beroemde boek uit 1971 van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Regisseurs zijn Ben Sombogaart en Pieter van Rijn, in de hoofdrollen spelen Janieck van de Polder als Pluk en verder onder meer Arjan Ederveen, Erik van Muiswinkel, Jack Wouterse en Erica Terpstra. De aardige jongen Pluk (8) vindt een plekje om te wonen in de Petteflet. Al snel sluit hij vriendschap met de buren. Samen met andere kinderen probeert hij te voorkomen dat een park wordt opgeofferd ten behoeve van een nieuwbouwproject. De film is positief ontvangen. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 18-11-’04): ‘Zij hebben van het boek een warme kinderfilm gemaakt vol karikaturale en toch herkenbare figuren.’ Bianca Stigter (NRC 17-11-’04) schrijft: ‘De vier- vijf- en zesjarigen die het boek niet kennen, kunnen het waarschijnlijk moeilijk volgen. Maar zijn er vier, vijf en zesjarigen die het boek niet kennen? Als ze bestaan, laat ze het dan na afloop van de film meteen voorgelezen krijgen, het l…Lees verder

Over Ben Sombogaart

Bernard Cornelis (Ben) Sombogaart (Amsterdam, 8 augustus 1947) is een Nederlands regisseur die bekend is van veel kinderprogramma's en -films.

Biografie

Na zijn opleiding aan de Filmacademie in Amsterdam begon hij met het regisseren van de televisieserie Allemaal tuig! en Achterwerk in de kast uit 1984 en 1985. Later ging hij samenwerken met schrijver en producent Burny Bos. Met hem maakte hij in 1989 de jeugdfilm Mijn vader woont in Rio. Met de film Het Zakmes uit 1992 won Sombogaart het Gouden Kalf voor de Beste regie en een Emmy Award. Na Het Zakmes volgden meer films en televisie-series, waaronder Dag Juf, tot morgen, De jongen die niet meer praatte, Mijn Franse tante Gazeuse en Abeltje. De film Abeltje werd ook bekroond met een Gouden Kalf.

In 2002 bracht Ben Sombogaart de film De Tweeling uit naar het boek van Tessa de Loo, waarmee hij internationaal bekend werd. Het was tevens zijn ee…Lees verder op Wikipedia