Dvd
Engels
Lelaina Pierce is afgestudeerd en zet haar eerste stappen op weg naar de volwassenheid
Titel
Reality bites / dir. by Ben Stiller ; written by Helen Childress
Regisseur
Ben Stiller
Scenarist
Helen Childress
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2003 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1993
Speelduur
ca. 95 min.
EAN
3259190268524

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse romantische komedie uit 1993 van Ben Stiller met Winona Ryder en Ethan Hawke. Lelaina Pierce is afgestudeerd en zet haar eerste stappen op weg naar volwassenheid. Trouw: 'Het beproefde Hollywood-recept is dit keer toegespitst op de generatie nix: jongeren van de jaren negentig, die (...) hun plaatsje onder de zon opeisen in een tijd waarin alle idealen en idolen van hun voetstuk zijn gevallen. (...) Een fletse 'lovestory' in een modieus jasje: meer blijkt Reality bites niet te zijn.' De dvd bevat geen extra's.

Over Ben Stiller

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jiyang Chen

Benjamin Edward (Ben) Stiller (New York, 30 november 1965) is een Amerikaanse acteur, komiek, scenarioschrijver, filmproducent en filmregisseur. Hij won in 1993 samen met zijn hele schrijversstaf een Emmy Award voor The Ben Stiller Show en in 2001 een American Comedy Award voor zijn rol in Meet the Parents.

Biografie

Stiller is een zoon van komiek Jerry Stiller en actrice Anne Meara. Hij werd in 1988 gecontracteerd door MTVnetworks omdat hij een komische parodie had gemaakt op de film The Hustler en diens opvolger The Color of Money, genaamd The Hustler of Money. Hij kreeg ook een plaats binnen de ploeg van Saturday Night Live als schrijver/acteur en een naar hem vernoemde eigen show. Hierin voerde hij sketches op met vaste acteurs als Janeane Garofalo en Andy Dick.

Stiller behoort samen met Will Ferrell, Vince Vaughn, Jack Black, Steve Carell, Owen en Luke Wilson tot een groep acte…Lees verder op Wikipedia