Strip
Nederlands

Schiet alleen op bevel!

Benec (scenarist), Thomas Legrain (illustrator)
Sisco in drie woorden? Arrogant, koud en cynisch. De gedreven geheim agent van de Franse regering kent weinig scrupules. Vraagt zijn werkgever hem een hooggeplaatst politicus uit de weg te ruimen om de belangen van de president te beschermen? Dan pakt Sisco hem koud. Zonder verpinken. Maar helaas was een glazenwasser getuige en nam hij een foto van hem. Sisco en zijn collega's hebben nu maar één d
Onderwerp
Geheime diensten
Titel
Schiet alleen op bevel!
Scenarist
Benec
Illustrator
Thomas Legrain
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Ne tirez que sur ordre!
Editie
1
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2010
48 p. : ill.
ISBN
9789055816941 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sisco werkt voor de geheime dienst van Frankrijk. Hij is een soort opruimer: een agent in maatpak maar wel belast met het vuile werk. Een presidentiële adviseur staat op het punt met een journalist en het gerecht te praten over gevoelige onderwerpen en Sisco moet hem zonder pardon het zwijgen opleggen. Het is een vrij eenvoudige opdracht, maar een glazenwasser verknoeit enigszins de mise en scène als zelfmoord. Sisco moet achter de man aan, zeker omdat die met zijn gsm alles gefilmd lijkt te hebben, en contact zoekt met de pers, in de vorm van een bevallige journaliste.

Wat volgt, is een jachtige politieke thriller met telefoontaps, achtervolgingen, net te laat komen, een nachtelijke shootout en een horrorkamer waar de overheid minder officiële ondervragingen uitvoert.

Benec heeft voor zijn debuut op zeker gespeeld door een vat vol clichés open te trekken ? de harde jongen in nesten, de vijandige collega, seks met de secretaresse ? maar weet alles voldoende vaar…Lees verder
Agent Sisco van de Franse BVD arrangeert in opdracht een 'zelfmoord' van een hoge presidentiële adviseur, die de onwelgevallige waarheid niet voor politieke wenselijkheid wenst in te wisselen. Een glazenwasser maakt met zijn mobieltje een foto van het gebeuren, maar wordt gespot door Sisco. De geheime dienst opent de jacht, maar terwijl de glazenwasser in een body-bag eindigt, is diens gsm al in bezit van een journaliste. Sisco krijgt bedenkingen bij de sadistische werkwijze van een rivaliserende collega. Het slot van het verhaal volgt in deel twee. Snel verlopende, hard-boiled thriller met enkele bloederige scènes en enige terloopse seks; marginaal geloofwaardig thema. Legrain tekende eerder de serie 'MX-22' op scenario van Bartoll, vier thrillers rond antiquiteitenrovers. Debuut van schrijver Benec (pseudoniem van Benoît Chaumont). Het professionele realistische tekenwerk, met rustige lay-out, past goed bij het verhaal. Voor liefhebbers van een spannende complottheorie.

Suggesties