Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een jongen verhuist na de dood van zijn vader van München naar Berlijn, waar hij in tegenstelling tot wat hij zijn moeder en broertje doet geloven, niets van de grond krijgt.
Titel
Dromer : roman
Auteur
Benedict Wells 1984-
Vertaler
Gerda Baardman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Spinner
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2022
281 p.
ISBN
9789029096546 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Berlijner met branie

Benedict Wells weet het verloren gevoel van een jonge jongen in Berlijn goed te vangen, in een coming-of-ageroman zoals hij er al meer schreef.

'Ik weet niet of iemand snapt wat ik bedoel.' Het zinnetje komt ettelijke keren voor in Dromer, de tweede, volgens uitgeverij Meulenhoff meest persoonlijke roman van de succesvolle Duitse schrijver Benedict Wells (1984), en verwoordt exact het levensgevoel van de 20-jarige ik-persoon Jesper Lier. Hij verhuist, net als Wells zelf ooit deed, na de middelbare school van München naar Berlijn om zich in afzondering aan het schrijven te wijden - op een nogal funest dieet van alcohol en slaappillen, in Jespers geval.

Het boek verscheen in 2009, is nu vertaald en beslaat zeven dagen uit het leven van deze gekwelde ziel. Dagen waarin Jesper zwalkt tussen arrogantie en zelfhaat, wat rondhangt in zijn muffe kelderwoning, feestjes afloopt met zijn enige, uitermate coole vriend Gustav, verliefd wordt op het eerste meisje dat met hem praat en zich steeds maar weer afvraagt wanneer alles toch zo ingewikkeld is geworden. Al snel wordt duidelijk dat Jesper met méér worstel…Lees verder

Een roman over vriendschap, het worstelen rondom dromen en het maken van de juiste beslissingen. Jesper Lier vertrekt na de dood van zijn vader van München naar Berlijn. In telefoongesprekken met zijn moeder vertelt hij dat het goed gaat met de studie, dat hij een leuke kamer en vriendin heeft en dat het manuscript van zijn boek bijna klaar is. In werkelijkheid komt er helemaal niets van de grond. Jesper wil zijn leven radicaal veranderen. Hij beleeft een turbulente week en gaat op een wilde odyssee door Berlijn. Het verhaal is in prettige stijl en vanuit het ik-perspectief geschreven. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Benedict Wells (München, 1984) is een internationaal bekende Duits-Zwitserse schrijver. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.