Gung Ho is een vijfdelige, prijzenwinnende reeks over een post-apocalyptische toekomst waarin jongeren zich staande proberen te houden!

De integratie van de jeugd in de kolonie wordt voortgezet. Door de onderlinge rivaliteit lopen de emoties hoog op. En de komst van een nieuw mooi meisje helpt ook niet. Ondertussen hebben de volwassenen het druk met de vijandige wereld buiten de muren v
Titel
Onbezonnen / scenario Benjamin von Eckartsberg ; tekeningen Thomy von Kummant
Scenarist
Benjamin Von Eckartsberg
Illustrator
Thomas Von Kummant
Vertaler
Mariella Manfre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Court-circuit
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2018 | Andere uitgaves
84 p. : ill.
ISBN
9789463063777 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sciencefiction-stripverhaal, teksten van Benjamin von Eckartsberg in ballonnen, tekeningen van Thomas von Kummant in kleur, vertaald uit het Duits; het tweede deel van de serie 'Gung Ho', vervolg op 'Zwarte schapen' (2015)*. Twee broers, Archer en Zack Goodwoody, wezen na het overlijden van hun ouders, worden van weeshuis naar weeshuis gestuurd en komen terecht in een kolonie, Fort Apache. Een trein met goederen voor Fort Apache wordt onderweg aangevallen door Rippers, gewelddadige gemuteerde apen. Alleen Tanaka Hasegawa en zijn dochter Yuki overleven het en komen in Fort Apache. Een stripverhaal uit de post-apocalyptische wereld, goed opgebouwd, mooi getekend; wordt vervolgd in deel drie. Herdruk in een herziene vertaling (vandaar de veranderde titel) en met nieuwe belettering.

Suggesties