Boek
Nederlands

Het zweet der goden

Benjo Maso (auteur)
+1
Het zweet der goden
×
Het zweet der goden Het zweet der goden

Het zweet der goden

Geschiedschrijving van de wielersport waarbij de Tour de France centraal staat.
Titel
Het zweet der goden
Auteur
Benjo Maso
Uniforme titel
Het zweet der goden : legende van de wielersport
Taal
Nederlands
Editie
4de herziene druk
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2018 | Andere uitgaves
254 p., [8] pagina's platen
ISBN
9789029514620 (paperback)
Plaatsingssuggestie
618.54 (SISO) Wielrennen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Benjo Maso (1944), socioloog en Simenon-vertaler, beschrijft een geschiedenis van de wielersport vanaf het begin rond 1870. Centraal staat het grootste en populairste wielerspektakel, de Tour de France. Maso heeft geen feitengeschiedenis willen schrijven, maar meer gestreefd naar een analyse van de bepalende factoren in de wielersport. Zijn benadering heeft geresulteerd in een pakkende, dikwijls amusante studie die een nogal ontnuchterend beeld van het wielrennen schetst. Van de vele wielerlegendes laat Maso, die blijk geeft van een grote kennis, weinig over. De auteur schreef o.a. ook 'Wij waren allemaal goden : de Tour van 1948'*, 'Van Milaan naar Amsterdam : de Giro buiten de Italiaanse grenzen' (2011)** en 'Nederland heeft de gele trui : over wielrennen in de Lage Landen' (2015)***. Bevat twee katernen met afbeeldingen en foto's in zwart-wit en kleur. Met bibliografie en namenregister. Herziene en geactualiseerde druk.

Over Benjo Maso

Benjo Maso ('s-Gravenhage, 3 november 1944) is een Nederlands socioloog, die vooral bekend is door enkele boeken over wielrennen, geschreven vanuit een sociologisch en historisch perspectief.

Vanaf 1970 vertaalde Maso een aantal sociologische en filosofische boeken en detectives. Ook publiceerde hij enkele studies over kunstsociologie. In 2010 promoveerde Maso aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over de hoofse liefde, Het ontstaan van de hoofse liefde: de ontwikkeling van fin'amors 1060-1230.

Vanaf 1990 publiceerde Maso over wielrennen. Zijn bekendste boeken over dit onderwerp zijn Het Zweet der Goden (1990) en Wij waren allemaal Goden (2003), beide over de Tour de France. Van Milaan naar Amsterdam, een boek over de Giro d'Italia, verscheen in 2011.

Externe link

  • (en) Interview met Benjo Maso
Lees verder op Wikipedia