Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

Benny Lindelauf (auteur), Ludwig Volbeda (illustrator)
+1
Hoe Tortot zijn vissenhart verloor
×
Hoe Tortot zijn vissenhart verloor Hoe Tortot zijn vissenhart verloor
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een veldkok die leeft voor de oorlog, leert een jongen kennen die zijn benen verloren heeft, waardoor de oorlog hem steeds meer gaat tegenstaan.
Titel
Hoe Tortot zijn vissenhart verloor
Auteur
Benny Lindelauf
Illustrator
Ludwig Volbeda
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2016 | Andere uitgaves
234 p. : ill.
ISBN
9789045118369 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tortot is veldkok in de tijd van de Grote Oorlogen, een strijd die al tientallen jaren voortduurt. Hij is de laatste in een rij van negen zonen, al zijn broers zijn inmiddels gesneuveld. Hij leeft voor de oorlog en dient altijd het leger dat aan de winnende hand is. Maar wanneer hij Halve George leert kennen, een jongen die zijn benen heeft verloren en die hem aan een stuk door vragen stelt, ziet hij meer en meer de zinloosheid van de strijd. De auteur rijgt een bonte verzameling opmerkelijke vertellingen rond markante personages aaneen tot een kleurrijk avonturenverhaal. Met zijn fascinerende, gedetailleerde pentekeningen geeft debuterend illustrator Ludwig Volbeda zijn eigen interpretatie aan de bijzondere verhalen in dit boek. Fraai vormgegeven, in oblong formaat. Eerder verscheen van deze auteur 'Negen open armen' en 'De hemel van Heivisj', onder meer bekroond met de Nynke van Hichtumprijs, de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en de Woutertje Pieterse Prijs. Voor ervaren lezers v…Lees verder

Over Benny Lindelauf

Benny Lindelauf (Sittard, 15 december 1964) is een Nederlands schrijver van kinderboeken, woonachtig in Rotterdam.

Loopbaan

Lindelauf studeerde inrichtingswerk aan de Mikojelacademie en dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Na te zijn afgestudeerd werkte hij mee aan verschillende (jeugd)theaterproducties, zowel als acteur als als danser.

In 1998 verscheen zijn eerste boek Omhoogvaldag, waarna nog verschillende andere boeken verschenen. Naast kinderboeken schrijft Lindelauf ook teksten voor jeugdtheatergezelschappen.

De historische roman Negen open armen is vertaald in zes talen, waaronder het Tsjechisch en Koreaans. Ook andere boeken zijn in vertaling verschenen.

Erkenning in Nederland

Internationale erkenning

Werken