Boek
Nederlands

Sharing : gezonde wereldgerechten om te delen

Benoit Dewitte (auteur), Toni De Coninck (auteur), Heikki Verdurme (fotograaf)

Wanneer twee visionaire ondernemers elkaar ontmoeten, hangt er altijd wel magie in de lucht. Sterrenchef Benoit Dewitte ging in zee met Alain Brossé om de catering te verzorgen voor Welkin & Meraki, de eerste wereldwijde aanbieder van 'vijfsterren serviced offices'. Benoit stelde een heerlijke en innovatieve menukaart samen, grotendeels volgens het sharing-principe.

In dit boek ga je

Onderwerp
Gerechten
Titel
Sharing : gezonde wereldgerechten om te delen
Auteur
Benoit Dewitte Toni De Coninck
Fotograaf
Heikki Verdurme
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
179 p. : ill.
Aantekening
Sterrenchef Benoit Dewitte ging in zee met Alain Brossé om de catering te verzorgen van Welkin & Meraki, de eerste wereldwijde aanbieder van 'vijfsterren serviced offices'. Hij stelde een innovatieve menukaart samen, grotendeels volgens het sharing-principe. In deze publicatie zijn de recepten te vinden van deze gerechten om te delen, van ontbijt tot diner.
ISBN
9789401462594 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Kookboeken ; Kookboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit rustig vormgegeven kookboek deelt sterrenkok Benoit Dewitte recepten van gerechten die niet alleen in het restaurant van de gebroeders Dewitte worden geserveerd, maar ook in de catering van een bedrijf dat op diverse locaties luxe kantoorruimte verhuurt. De recepten bevatten vaak veel ingrediënten en diverse apart te bereiden onderdelen. De instructies zijn beknopt, Dewitte gaat ervan uit dat de gebruiker van zijn boek een ervaren koker is met goede keukenapparatuur. Behalve voor pastadeeg verstrekt Dewitte geen recepten voor andere deegsoorten. Er is geen overzicht van de opgenomen recepten, en het register biedt te weinig om daarin van dienst te zijn. De onderlinge samenhang binnen het boek had meer aandacht kunnen gebruiken, zoals de basisrecepten waarvan sommige ontbreken (kippenbouillon) en andere ook in de recepten zijn opgenomen (basilicumolie), een overzicht van de recepten en een goed opgebouwd register. Afgezien daarvan biedt Dewitte leuke, vaak lichte recepten waar d…Lees verder

Suggesties