Boek
Nederlands

Meester Moppermans

Berdie Bartels (auteur), Pauline Oud (illustrator)
+1
Meester Moppermans
×
Meester Moppermans Meester Moppermans
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Meester Hans is een vrolijke drukke meester. Maar plotseling verandert hij in meester Moppermans. Max en Mo proberen erachter te komen waarom. AVI-E6. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Zingen
Leesniveau
AVI 9, AVI E6
Titel
Meester Moppermans
Auteur
Berdie Bartels
Illustrator
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
74 p. : ill.
ISBN
9789027672582

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groep vier heeft aan meester Hans een vrolijke leerkracht tot het moment dat hij mopperend binnenkomt. De vrienden Max en Mo(hammed) ontdekken het geheim van zijn treurnis en schakelen vrienden en bekenden in om meester Hans een geweldige verrassing te bezorgen. Leuk, spontaan verteld verhaal uit de 'Bolleboos'-serie* met als niveau 'plus', over school en vriendschap tegen de hedendaagse multiculturele achtergrond, bestemd voor kinderen van 7/8 jaar die snel vorderen met lezen (AVI-E6). De eenvoudige teksten zijn verdeeld over korte hoofdstukken, bevatten veel dialogen en niet al te moeilijke woorden. Omdat de context (school) heel herkenbaar is en het verhaal leuke wendingen kent, zal de doelgroep zeker geboeid zijn. Zwart-witillustraties vullen het verhaal aan. Verzorgde uitgave met op het omslag een mopperende meester Hans die gebogen zit over liedjes die zijn hoofd op hol brengen. Vanaf ca. 8 jaar.

Meester Moppermans

Max en Mo zitten in de klas bij meester Hans. Het is de tofste meester van de school. Elke dag lijkt het wel een feest in de klas. De meester fluit en maakt in elke les grapjes. Maar stilaan verandert meester Hans in meester Moppermans. Hij is niet meer grappig en welgezind. Er wordt niet meer gedanst. Wat scheelt er met de meester? Max en Mo willen het weten. Ze verstoppen zich eens onder de gootsteen om te gaan snuffelen in de meester zijn spullen. Zo ontdekken ze zijn geheim. Ze bedenken een ingenieus plan om de meester van zijn slecht humeur af te helpen. Het geheim van de meester is al even ongeloofwaardig als het plan van de kinderen. Maar kinderen die pas hebben leren lezen, zullen het verhaal wel boeiend vinden. Het bevat elementen waar veel kinderen van dromen: muziek spelen in een bandje, glitterpakken dragen ... De reeks - en zeker dit boek - is wel bestemd voor kinderen die snel vorderen met lezen en geen moeite hebben met al redelijk lange en complexe verhalen (oud AVI…Lees verder

Suggesties