Londen, eind 16e eeuw: als de tekst van William Shakespeares 'A Midsummer Night's Dream' wordt gestolen, gaat Williams jongere broer Richard ernaar op zoek.
Titel
Fools and mortals
Auteur
Bernard Cornwell
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins Publishers, 2018 | Andere uitgaves
416 p.
ISBN
9780007504145 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Londen, eind 16e eeuw. De jonge acteur Richard Shakespeare krijgt alleen vrouwenrollen en weinig waardering in het toneelgezelschap van zijn broer William Shakespeare. Als de tekst van Williams nieuwe toneelstuk ‘A Midsummer Night’s Dream’ wordt gestolen (kopieën waren er niet in die tijd), is Richard verdachte nummer 1. Hij biedt William aan het terug te vinden in ruil voor mannenrollen in de toekomst. Dat voert hem o.a. langs rivaliserende toneelgezelschappen en de puriteinse, toneelhatende Londense stadsfunctionarissen. Een spannend, kleurrijk, avontuurlijk verhaal, een mooie mix van fictie en goed gedocumenteerde historische feiten met levendige beschrijvingen van de sterk opkomende theaterwereld in Londen in die tijd. Veel aandacht voor ‘A Midsummer Night’s Dream’, waar de titel van het boek ook naar verwijst (Puck: ‘Lord, what fools these mortals be!’). Voorin een plattegrond van Londen in 1590, achterin historische noten. Cornwell schreef een groot aantal historische romans en …Lees verder

Over Bernard Cornwell

CC BY 2.0 - Foto van/door SarahSierszyn from Chatham, MA, USA

Bernard Cornwell (Londen, 23 februari 1944) is een Engelse schrijver van historische fictie. Hij is met name bekend van de boekenreeksen Sharpe en The Saxon Stories.

Biografie

Bernard Cornwell werd in 1944 in Londen geboren als de zoon van de Canadese vliegenier William Oughtred en de Engelse Dorothy Cornwell. Hij werd geadopteerd door de familie Wiggins en groeide op in Thundersley, Essex. Na de dood van zijn adoptievader veranderde hij zijn naam van Wiggins naar de naam van zijn moeder, Cornwell. Tussen 1963 en 1966 studeerde hij geschiedenis aan de University College London en werkte na zijn afstuderen als docent. Hij probeerde tot drie keer toe om toe te treden to het Britse leger, maar hij werd afgekeurd wegens bijziendheid.

Na zijn werk als docent ging Cornwell werken voor BBC voor het programma Nationwide en werd later door het bedrijf tot het hoofd actualiteitenprogramma's benoemd bij de BBC v…Lees verder op Wikipedia