Boek
Nederlands

Het laatste koninkrijk

Bernard Cornwell (auteur), Janine van der Kooij (vertaler)
Nadat een Engelse edelman is opgegroeid tussen de vikingen in Noord-Engeland ten tijde van koning Alfred de Grote, maken zijn banden met beide groepen het voor hem moeilijk om partij te kiezen.
Titel
Het laatste koninkrijk
Auteur
Bernard Cornwell
Vertaler
Janine van der Kooij
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The last kingdom
Editie
1
Uitgever
Zutphen: Walburg, 2012
351 p.
ISBN
9789057308840 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De hoofdpersoon is een fictieve edelman uit het noorden van Engeland ten tijde van de Vikingaanvallen rond 800 na Chr. De edelman, Uhtred, groeit op tussen de Vikingen, maar voelt toch een band met de rest van Engeland. De Vikingen doen hun uiterste best om ook het laatste deel van Engeland, Wessex, op koning Alfred te veroveren, maar in een grote strijd slaagt Uhtred erin om aan de zijde van de Engelsen een beslissende overwinning te behalen. De schrijfstijl van dit boek is vlot, er is veel actie en dialoog, waardoor het Engels gemakkelijk te lezen is. De hoofdpersoon komt als karakter goed tot leven, en de beschreven gebeurtenissen zijn grotendeels historisch juist. Het verhaal is van begin tot eind boeiend, en hoewel het einde bevredigend genoemd kan worden, zal men toch verlangend uitkijken naar volgende delen in deze serie. Voorin een kaart; achterin 3 p. plaatsnamen. De spelling van het Anglo-Saksisch is in deze uitgave weggelaten. Vrij kleine druk.

Over Bernard Cornwell

CC BY 2.0 - Foto van/door SarahSierszyn from Chatham, MA, USA

Bernard Cornwell (Londen, 23 februari 1944) is een Engelse schrijver van historische fictie. Hij is met name bekend van de boekenreeksen Sharpe en The Saxon Stories.

Biografie

Bernard Cornwell werd in 1944 in Londen geboren als de zoon van de Canadese vliegenier William Oughtred en de Engelse Dorothy Cornwell. Hij werd geadopteerd door de familie Wiggins en groeide op in Thundersley, Essex. Na de dood van zijn adoptievader veranderde hij zijn naam van Wiggins naar de naam van zijn moeder, Cornwell. Tussen 1963 en 1966 studeerde hij geschiedenis aan de University College London en werkte na zijn afstuderen als docent. Hij probeerde tot drie keer toe om toe te treden to het Britse leger, maar hij werd afgekeurd wegens bijziendheid.

Na zijn werk als docent ging Cornwell werken voor BBC voor het programma Nationwide en werd later door het bedrijf tot het hoofd actualiteitenprogramma's benoemd bij de BBC v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties