Verloren ziel Lorenzo wil het liefst met rust gelaten worden en alleen zijn. Zijn moeder maakt zich zorgen en Lorenzo is zich daar pijnlijk van bewust. Om aan een verplichting te ontkomen, verzint hij een handige leugen waardoor hij een hele week alleen in Rome kan zijn.
Io e te
Regisseur
Bernardo Bertolucci
Naar het werk van
Niccolò Ammaniti
Acteur
Jacopo Olmo Antinori Tea Falco
Plaats van uitgave onbekend: Homescreen, jaar van uitgave onbekend | Andere uitgaves
Kleur
Speelduur
99 min.

Over Bernardo Bertolucci

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Associazione Culturale Cinemazero from Pordenone, Italia

Bernardo Bertolucci (Parma, 16 maart 1941 – Rome, 26 november 2018) was een Italiaans schrijver en filmregisseur.

Biografie

Bertolucci werd geboren te Parma, als oudste zoon van Attilio Bertolucci, een kunsthistoricus en dichter. Ook Bernardo's broer Giuseppe Bertolucci zou filmregisseur en scenarioschrijver worden. Bernardo Bertolucci begon met schrijven op zijn vijftiende, en ontving al snel belangrijke literaire prijzen zoals de Premio Viareggio voor zijn eerste boek. De achtergrond van zijn vader hielp hem bij zijn carrière: Bertolucci senior had de Italiaanse filmmaker Pier Paolo Pasolini geholpen bij het publiceren van diens eerste roman, en op zijn beurt gaf Pasolini de jonge Bernardo een baan als eerste assistent in Rome bij Accattone (1961). Maar Bertolucci's talent was al herkend door anderen, zoals Sergio Leone, die hem vroeg de verhaallijn voor Once Upon a Time in the West te schrijven.

Bert…Lees verder op Wikipedia