Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Elfenkoningin

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)
+1
Elfenkoningin
×
Elfenkoningin Elfenkoningin

Elfenkoningin

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)
In de reeks:
Genre:
In een laatste confrontatie met de trollen begint elfenkoningin Emerelle aan de zwaarste opgave in haar lange leven. Ze heeft maar één doel voor ogen: Ollowain vinden. En wee degene die haar de weg verspert...
Titel
Elfenkoningin
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Olga Groenewoud
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Elfenkönigin
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012 | Andere uitgaves
716 p. : ill.
ISBN
9789024552801 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het vijfde – en slotdeel – van de Elfensage, het zelfstandig leesbare vervolg op 'Elfenlied'. Verdreven van haar troon vlucht elfenkoningin Emerelle samen met Falrach, die is wedergeboren in het lichaam van zwaardmeester Ollowain, naar de wildernis van de verschroeide landen. Ze worden op de hielen gezeten door de Lutin Nikodemus en de trol Madra, in opdracht van de jonge trollenkoning Gilmark, die vreest dat Emerelle met haar invloed en macht de troon zal heroveren. Ondertussen leidt priester Jules zijn zoon Adrien op als ridder. Tijdens de spannende koningsverkiezing komt het tot een verrassend hoogtepunt. Het deel is zelfstandig te lezen zonder voorkennis van de andere delen. Met personen- en plaatsenlijst; voorin een handige landkaart; achterin enkele technische tekeningen.

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2009 - De Broederschap (Elfenridders #1), (Elfenritter - Die Orde…Lees verder op Wikipedia

Suggesties