Dvd
Nederlands

Kapitein Zeppos. De complete collectie

Bert Struys (regisseur), Senne Rouffaer (prf,zac), Vera Veroft (prf,zac)
Drie series met avonturen van Kapitein Zeppos, die na een verblijf in Griekenland in de Molenhoeve in het Vlaamse dorpje Belder komt wonen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Kapitein Zeppos. De complete collectie
Regisseur
Bert Struys
Prf,zac
Senne Rouffaer Vera Veroft
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Entertainment, 2009
6 dvd-video's
Speelduur
930 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983496132

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vlaamse televisieklassieker voor de jeugd uit 1964-1968. De avonturen zijn gebaseerd op de boeken geschreven door Louis De Groof. De beelden zijn in zwart-wit. In de hoofdrol speelt Senne Rouffaer als Jan 'Kapitein Zeppos' Stephorst; hij deed ook de regie. Als Kapitein Zeppos na een verblijf in Griekenland in de Molenhoeve in Belder komt wonen, is hij als buitenstaander het gesprek van de dag in het dorp. Hij sluit al snel vriendschap met Ben Kurrel (Raymond Bossaerts) en Rita Mees (Truus Demedts), een student en een bakkers dochter. Deze zes-dvd-box bevat de complete drie series. In de eerste serie 'Belderbos' (vijftien afleveringen) ontdekken ze een complot om olie te boren onder het huis van Zeppos. In de tweede serie, 'De eglantier', (acht afleveringen) worden jagers gesignaleerd en wordt er kunst gestolen uit kerken en andere belangrijke plaatsen. In de derde serie 'Tweng' (acht afleveringen) raakt kapitein Zeppos betrokken bij Tweng, een organisatie tegen oorlog en ander geweld…Lees verder

Over Bert Struys

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hans van Dijk

Bert Struys (Sint-Truiden, 28 oktober 1920 – Sterrebeek, 22 november 2000) was een Vlaams toneelacteur en regisseur. Hij was in 1948 de eerste laureaat die afstudeerde aan de Studio van het Nationaal Toneel.

In de jaren 50 stond hij dagelijks in de KVS te Brussel op de planken, vaak samen met Nand Buyl, waar hij één seizoen in 32 stukken een rol vertolkte en daarmee toen een record verbrak. In het theaterseizoen 1964-1965 behoorde Struys met Nand Buyl, Gella Allaert en Denise De Weerdt tot de allereerste Nederlandstalige cast van Edward Albees klassiek geworden Wie is er bang voor Virginia Woolf?, toen hij de rol van Nick speelde in de KVS.

In 1959 regisseerde hij voor de Belgische Radio en Televisie het jeugdfeuilleton Manko Kapak met Jan Gorissen en de jonge Senne Rouffaer in de titelrol. Samen met deze laatste regisseerde hij ook een aantal andere jeugdseries waarbij Rouffaer de acteursregie verzorgde en hij de beeldregie, zo onder andere in <…Lees verder op Wikipedia