Grote letter
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Oorlog in een koffer

Berti Persoons (auteur)

Oorlog in een koffer

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Vlak voor zijn overlijden vertelt Benyamin Jacoby (ik-figuur) aan zijn kleinzoon Pieter (12) hoe hij als 15-jarige Joodse jongen in de Tweede Wereldoorlog het concentratiekamp Auschwitz overleefde.
Titel
Oorlog in een koffer
Auteur
Berti Persoons
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
586 p.
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Lettertype: Arial vet-22pt

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Berti Persoons

Berti Persoons (Maaseik, 3 mei 1953) is een Nederlands jeugdauteur en onderwijzer.

Leven

Berti Persoons groeide op in het Nederlandse Maaseik en studeerde af als onderwijzer. Hij werkte een tijd als pedagogisch schoolbegeleider in Vlaanderen en begeleidde volwassenen met lees- en schrijfproblemen. Hij heeft ook interesse in mindfulness en volgde een opleiding als trainer. In 2008 startte hij daarbovenop nog een opleiding als psychotherapeut in Berchem. Die studies combineerde hij met het schrijven van enkele boeken over mindfulness bij kinderen. In 2012 schreef hij zijn eerste fictieboek voor jongeren, Mijn papa is een held.

Werk

Berti Persoons debuteerde in 2012 met Mijn papa is een held, een boek over de tienjarige Joost die de dood van zijn vader, een brandweerman, probeert te verwerken. Hij krijgt het moeilijk als er een nieuwe man in het leven van zijn moeder komt en hij beg…Lees verder op Wikipedia