Boek
Nederlands

Webpagina's maken met Word

Bertram Mourits (auteur)

Webpagina's maken met Word

In de reeks:
Titel
Webpagina's maken met Word
Auteur
Bertram Mourits
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Bruna Multimedia, 2001
222 p. : ill.
ISBN
90-229-4407-7
Plaatsingssuggestie
528.52 (SISO) Software ; Software (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Iedereen die heel regelmatig op het internet surft, heeft waarschijnlijk al wel eens gedacht aan een eigen website. Maar dat lijkt zo ingewikkeld. Met dit boek is dat niet langer zo. Als je over Word 2000 beschikt kan je meteen aan de slag. De eerste vier hoofdstukken behandelen de basis voor het maken van een webpagina (benodigdheden, bouwstenen, planning, bouwen zelf). De volgende vijf hoofdstukken creëren een volwaardige website tekst, illustraties, hyperlinks...) Ten slotte bespreken de drie laatste hoofdstukken het publiceren zelf.

Elke stap wordt heel duidelijk en uitgebreid toegelicht met de nodige schermafbeeldingen en voorbeelden. Het beste resultaat zal je dan ook krijgen als je meteen (met het boek naast je) aan het werk gaat. Opmerkingen worden op een speciale manier aangeduid zodat je ze kan lezen wanneer het je het beste past. De belangrijkste woorden zijn opgenomen in een verklarende woordenlijst. Een uitgebreide inhoudsopgave is ook aanwezig, maar een index ontb…Lees verder
Dit leerboek behandelt het maken van webpagina’s met de tekstverwerker Word. In het eerste deel worden de basisbeginselen van het maken van internetpagina’s behandeld: benodigdheden en bouwstenen, planning en het bouwen van een website. Het tweede deel gaat in op het maken van een volwaardige website: teksten, illustraties, hyperlinks en multimedia-aspecten. Het derde deel behandelt het publiceren van de website: het versturen, converteren, alsmede de beperkingen van Word. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst. De teksten zijn duidelijk en voorzien van heldere schermafbeeldingen. Ondanks dat een index erg handig geweest zou zijn, is het toch bruikbaar als naslagwerkje. Aangezien er van uitgegaan wordt dat de gebruiker met Windows en Word overweg kan, is deze uitgave niet geschikt voor de echte beginner, maar wel voor de beginner op het gebied van internetpagina’s maken.