Les valseuses

Bertrand Blier (auteur)
Titel
Les valseuses / Bertrand Blier
Auteur
Bertrand Blier
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Laffont, 1972
424 p.

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Bertrand Blier

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Bertrand Blier (Boulogne-Billancourt, 14 maart 1939) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver. Hij is de zoon van Bernard Blier.

Zijn tragikomedie Les Valseuses genoot enorm veel bijval en werd in 1974 aan de Franse filmkassa's enkel verslagen door Emmanuelle en Walt Disney's Robin Hood. De film betekende niet alleen Bliers doorbraak bij het grote publiek maar ook die van Gérard Depardieu, Patrick Dewaere en Miou-Miou, de drie hoofdacteurs.

Filmografie

Regisseur

  • 2019 - Convoi exceptionnel
  • 2010 - Le Bruit des glaçons
  • 2005 - Combien tu m'aimes?
  • 2003 - Les Côtelettes
  • 2000 - Les Acteurs
  • 1996 - Mon homme
  • 1993 - Un, deux, trois, soleil
  • 1991 - Merci la vie
  • 1989 - Trop belle pour toi
  • 1986 - Tenue de soirée
  • Lees verder op Wikipedia