Boek
Nederlands

Serveer ze bij de koffie, hang ze aan lintjes in uw kerstboom of verpak ze in een mooie trommel en geef ze weg. Met meer dan 70 koekjesrecepten en eenvoudige ideeën om ze te versieren, bakt u koekjes die er net zo lekker uitzien als ze smaken.

Met een keuze uit purechocoladekoekjes versierd met goudblad en kruidkoekjes met eetbare glittertjes of hartige traktaties zoals citroe

Onderwerp
Gebak
Titel
Koekjes / Bethany Heald ; fotografie Jean Cazals
Auteur
Bethany Heald
Fotograaf
Jean Cazals
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cookies
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2007
Aantekening
96 p. : ill.
ISBN
90-5920-619-3 9789059206199
Plaatsingssuggestie
629.77 (SISO) Kookboeken ; Brood - Gebak (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zowel zoete als hartige recepten zijn in deze uitgave opgenomen. Hoewel ze er niet specifiek op gericht zijn, zal een aantal door de vele vrolijke figuurtjes en kleuren kinderen waarschijnlijk erg aanspreken. Ze zijn vaak ook heel geschikt om te maken op feestjes voor deze doelgroep: hartjes, poesjes, letterkoekjes, dino's enz. Hulp van volwassenen is echter in alle gevallen nodig. De bereidingswijze wordt duidelijk beschreven, met oog voor knelpunten. Naar ingrediënten als gedroogde cranberries en hulpmiddelen als eetbaar-glazuurpennen zal het wel even zoeken zijn. Achterin staan 18 sjablonen, waaronder kerstfiguren. De vertaling is onzorgvuldig: lemoncurd wordt bv. citroenkwark genoemd! Veel foto's en een alfabetische inhoudsopgave.