Boek
Nederlands

Hallo Teckel Tom!

Bette Westera (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Hallo Teckel Tom!
×
Hallo Teckel Tom! Hallo Teckel Tom!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De kleine teckel Tom ligt samen met zijn broertjes en zusjes bij mama in een doos. Dan gaat de bel. Twee vreemde mannen kiezen Tom uit om mee te nemen naar hun dochter Saar. Zal Tom gelukkig worden in zijn nieuwe huis? Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Hallo Teckel Tom!
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789025770297
Plaatsingssuggestie
Huisdieren (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Teckel Tom ligt samen met zijn broertjes en zusjes bij mama Moeps op een zachte, wollen deken in een doos. Dan gaat de bel. Er komen twee onbekende mannen binnen en ze kijken in de doos. Tom verstopt zich snel onder de deken. Maar het baasje haalt Tom tevoorschijn en zet hem bij een van de mannen op schoot. Kort daarna doet Toms baasje Tom in een nieuwe doos. Deze doos is koud en donker. De twee mannen nemen Tom mee! Waar gaat hij heen? Een vertederend, aandoenlijk verhaal over een jonge teckel die een nieuw baasje krijgt. Het meisje Saar is jarig en krijgt Tom van haar papa's, papa Pablo en papa Pim. Gelukkig is Saar heel lief. Het taalgebruik is toegankelijk en eenvoudig. Per pagina zijn er tussen de twee en vijf regels tekst in een duidelijk en strak lettertype. Mooi hoe Het boek is rijkelijk geïllustreerd met fraaie tekeningen van kinderboekenillustratrice Noëlle Smit. De illustraties hebben heldere, diepe kleuren en zijn goed herkenbaar voor de doelgroep. We zien een schattig tec…Lees verder

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties