Boek
Nederlands

Toon in de boom

Bette Westera (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
Toon de papegaai gaat op zoek naar een noot. Maar Saar en Luuk gaan op zoek naar Toon! Dat lukt vast met wat pap. AVI-Start. Ook voor kleuters die willen leren lezen. Vanaf ca. 5 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Toon in de boom
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789048743155 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Toon de papegaai eet een noot. Toon wil nog een noot, maar Saar en Luuk bakken koek met pap. Toon gaat door een kier naar buiten, op zoek naar een noot. Saar en Luuk gaan Toon zoeken en met wat hulp van pap komt Toon weer naar binnen, naar zijn tak. Hap, hap, samen smullen ze van de koek! Bijna vierkant, handzaam kijk- en leesboek uit de reeks ‘Kleuterlezen’*, op niveau AVI-Start. De tekst is compact, verpakt in ultrakorte zinnen en complementair aan de kleurige illustraties die passen bij de belevingswereld van jonge (kijk)lezers. Om voor te lezen en (deels) zelf te lezen. Van kijken naar de illustraties, ‘gelokt’ worden door de klankzuivere woorden in kleur naar letters herkennen en letterkennis uitbreiden – op organische wijze haken de verschillende elementen in elkaar en verleiden tot ‘leren lezen’. Kleurigheid en vrolijkheid – Toon draagt alles in zich om van leren lezen een feest te maken! Ook voor kleuters die willen leren lezen. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Gran…Lees verder op Wikipedia