Braille
Nederlands

De lege schommel : het verhaal van Azmi, een vluchtelingenkind

Bettie Elias (auteur)

De lege schommel : het verhaal van Azmi, een vluchtelingenkind

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De 11-jarige Azmi vlucht met zijn familie vanuit Syrië naar Europa, waar hij na een beangstigende reis over de Middellandse Zee in Brussel belandt.
Titel
De lege schommel : het verhaal van Azmi, een vluchtelingenkind
Auteur
Bettie Elias
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
5 banden
Oorspr. uitgever
Davidsfonds/Infodok
Aantekening
Gemaakt in Vlaanderen

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Bettie Elias

Bettie Elias (Hasselt, 14 september 1953) is een Vlaams schrijfster.

Elias is administratief en financieel directeur van een strategisch adviesbureau. Ze heeft vier kinderen en twee kleinzonen en woont in Hasselt. Naast haar professionele carrière is zij ook een jeugdauteur. Door haar kinderen verhaaltjes voor te lezen, kreeg Elias zin om zelf in de pen te kruipen, met succes. Ze debuteerde in 1983 en mocht sindsdien al verschillende prijzen in de wacht slepen.

Centraal in haar boeken staan levensechte situaties die aansluiten bij de leefwereld van kinderen. Ze kaart onderwerpen aan als vriendschap (Jan en Jan) en verdriet (Water van zout), maar ook ernstigere thema's gaat ze niet uit de weg. Zo schrijft ze in Thuis eten we apentaart over racisme en in De meester is een schat over kindermishandeling. In 2005 start ze met een serie boeken over kinderrechten. In het eerste boek, Weg, zien we hoe Dinar moet vluchten uit Kosovo en…Lees verder op Wikipedia