Boek
Nederlands

Donkere ogen

Bettie Elias (auteur), Isabelle Vandenabeele (illustrator)
Na de dood van haar vader gaat Sara logeren bij haar tante. Daar ontmoet ze Rob op wie ze verliefd wordt. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Donkere ogen
Auteur
Bettie Elias
Illustrator
Isabelle Vandenabeele
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2003 | Andere uitgaves
80 p. : ill.
ISBN
90-448-0152-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de dood van haar vader, die na een feestje waarbij hij te veel had gedronken zichzelf en twee anderen heeft doodgereden, gaat Sara bij haar tante en neefjes logeren. Daar ontmoet ze Rob; ze worden verliefd, al vinden ze het moeilijk dat tegenover elkaar te uiten. Sara vindt het ook moeilijk hem te vertellen wat er met haar vader gebeurd is. Een verhaal dat aardig van opzet is maar te veel op twee gedachten hinkt waardoor beide aspecten, de dood en de verliefdheid, onvoldoende uit de verf komen. Af en toe een enkele vreemde zin. Duidelijke lay-out, korte hoofdstukken enkele paginagrote moderne zwartwitte illustraties. Stevig omslag, moderne en wat vage omslagtekening in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Bettie Elias

Bettie Elias (Hasselt, 14 september 1953) is een Vlaams schrijfster.

Elias is administratief en financieel directeur van een strategisch adviesbureau. Ze heeft vier kinderen en twee kleinzonen en woont in Hasselt. Naast haar professionele carrière is zij ook een jeugdauteur. Door haar kinderen verhaaltjes voor te lezen, kreeg Elias zin om zelf in de pen te kruipen, met succes. Ze debuteerde in 1983 en mocht sindsdien al verschillende prijzen in de wacht slepen.

Centraal in haar boeken staan levensechte situaties die aansluiten bij de leefwereld van kinderen. Ze kaart onderwerpen aan als vriendschap (Jan en Jan) en verdriet (Water van zout), maar ook ernstigere thema's gaat ze niet uit de weg. Zo schrijft ze in Thuis eten we apentaart over racisme en in De meester is een schat over kindermishandeling. In 2005 start ze met een serie boeken over kinderrechten. In het eerste boek, Weg, zien we hoe Dinar moet vluchten uit Kosovo en…Lees verder op Wikipedia