Boek
Nederlands

Ik wil bloemetjesschoenen

Bettie Elias (auteur), Anne Westerduin (illustrator)
+1
Ik wil bloemetjesschoenen
×
Ik wil bloemetjesschoenen Ik wil bloemetjesschoenen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Jessa van haar moeder tegen haar zin witte schoenen krijgt, maakt ze deze zelf wat kleuriger. Prentenboek met grote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Schoenen
Titel
Ik wil bloemetjesschoenen / tekst Bettie Elias ; ill. Anne Westerduin
Auteur
Bettie Elias
Illustrator
Anne Westerduin
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2003 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
90-448-0119-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Jessa met haar moeder nieuwe schoenen gaat kopen wil ze graag gebloemde schoentjes. Maar mama koopt saaie witte voor haar omdat die mooier bij haar nieuwe jurk voor het feest van oma passen. Ze vindt er niets aan en eenmaal thuis tekent ze met viltstift prachtige gekleurde bloemen op haar nieuwe witte schoenen. Op oma's feest bewondert de visite de nieuwe schoenen en moet ook mama er wel om lachen. Prentenboek met grappige, soms meer dan paginagrote gekleurde illustraties, die zijn geschilderd op een ruwe ondergrond. De illustraties zijn vrij eenvoudig en in heldere kleuren ingekleurd. Het verhaal zal kinderen vanaf ca. 4 jaar zeker aanspreken.

Over Bettie Elias

Bettie Elias (Hasselt, 14 september 1953) is een Vlaams schrijfster.

Elias is administratief en financieel directeur van een strategisch adviesbureau. Ze heeft vier kinderen en twee kleinzonen en woont in Hasselt. Naast haar professionele carrière is zij ook een jeugdauteur. Door haar kinderen verhaaltjes voor te lezen, kreeg Elias zin om zelf in de pen te kruipen, met succes. Ze debuteerde in 1983 en mocht sindsdien al verschillende prijzen in de wacht slepen.

Centraal in haar boeken staan levensechte situaties die aansluiten bij de leefwereld van kinderen. Ze kaart onderwerpen aan als vriendschap (Jan en Jan) en verdriet (Water van zout), maar ook ernstigere thema's gaat ze niet uit de weg. Zo schrijft ze in Thuis eten we apentaart over racisme en in De meester is een schat over kindermishandeling. In 2005 start ze met een serie boeken over kinderrechten. In het eerste boek, Weg, zien we hoe Dinar moet vluchten uit Kosovo en…Lees verder op Wikipedia