Boek
Nederlands

Ik ben autastisch!

Bianca Toeps (auteur), Esther Walraven (auteur), Roozeboos (illustrator)
Editie speciaal voor kinderen van bestseller 'Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit'
Autisme – dat is toch dat je heel snel lucifers kunt tellen? En dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… nee. In dit boek vertellen Bianca Toeps en haar vrienden wat het betekent als je autisme hebt. Je leest bijvoorbeeld waarom Bianca altijd een petje draagt en
Titel
Ik ben autastisch!
Auteur
Bianca Toeps Esther Walraven
Illustrator
Roozeboos
Taal
Nederlands
Uitgever
[Utrecht]: Blossom Books, © 2021
193 p. : ill.
ISBN
9789463492072 (hardback)
Plaatsingssuggestie
462.4 (SISO) Ziek - Gezond (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Bianca Toeps

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Toeps

Bianca Toeps (Leidschendam, 7 augustus 1984) is een Nederlandse auteur, fotograaf en webontwikkelaar. Ze is autistisch en schreef daarover het boek Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit, dat in 2019 uitkwam bij Blossom Books. Het boek verscheen een jaar later in het Engels onder de titel But you don't look autistic at all.

Biografie

Toeps groeide op in Zoetermeer, en verhuisde op zeventienjarige leeftijd naar Den Haag. Ze studeerde kortstondig Accountancy aan Nyenrode. Ze kreeg een eetstoornis en stopte met haar studie. Na een succesvolle behandeling studeerde ze Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam en fotografie aan Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. Ze fotografeerde voor onder meer Monki, CosmoGIRL!, Grazia en artiesten als Aafke Romeijn en creëerde websites voor onder andere Blossom Books.

Sinds 2008 reist Toeps regelmatig naar Japan, waar ze ook fotoreport…Lees verder op Wikipedia