Makkelijk lezen
Nederlands

De gestolen gitaar

Bies Van Ede (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)
+1
De gestolen gitaar
×
De gestolen gitaar De gestolen gitaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
V3&K mag backstage een muziekfestival bijwonen. Als er een kostbare basgitaar wordt gestolen, proberen ze de dader te vinden. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Muziekgroepen
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
De gestolen gitaar
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
109 p. : ill.
ISBN
9789048715336 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de serie 'B.O.J.'* (Boeken over jongens) het tweede verhaal over de popgroep V3&K. De drie Victors en Krista proberen deze keer de diefstal van een kostbare basgitaar tijdens een muziekfestival op te lossen. Dit verhaal is goed te volgen zonder het vorige gelezen te hebben, ook al wordt er af en toe verwezen naar het vorige avontuur. Ondanks dat de hoofdpersonen voorin voorgesteld worden, is het lastig om Vibo, Vio en Via uit elkaar te houden. De karakters hebben niet veel diepgang. Het verhaal is vlot leesbaar en roept veel spanning op, waardoor kinderen het in een ruk uit willen lezen. Het bevat weinig moeilijk woorden (AVI-E5). Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving; een herkenbaar omslag, glanzend papier, veel kleurige illustraties, op iedere pagina een gitaar met het paginanummer en veel in allerlei kleuren gedrukte woorden in allerlei vormen en diktes. Voor kinderen (niet alleen jongens) vanaf ca. 9 jaar een spannend verhaal.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia

Suggesties