Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Farao code

Bies Van Ede (auteur)
+1
Farao code
×
Farao code Farao code
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Stije en zijn vrienden zijn fan van de N-boeken over een duistere farao. Stije doet mee aan een wedstrijd waarvan de hoofdprijs een meet & greet met de schrijver is. Maar al snel ontdekt hij dat er iets niet klopt. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
Farao code
Auteur
Bies Van Ede
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2013
155 p.
ISBN
9789025112462 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stije, Henk en Camila vormen de O.K.-club, de Onno Keesjagerclub. Keesjager is de schrijver van hun favoriete reeks, de N-boeken, over een duistere farao. Maar nergens is er informatie over de auteur of de uitgeverij te vinden. Henk en Stije hebben de club gesticht en bij hun vergaderingen in de bibliotheek hebben ze Camila ontmoet. Ze praten veel over de boeken, de personages en gissen over het vervolg van het verhaal, maar hun voornaamste doel is meer te weten te komen over de mysterieuze auteur, want ze willen niets liever dan hem ontmoeten. Groot is hun blijdschap wanneer uitgeverij Lachveldt een wedstrijd aankondigt waarbij de winnaar een meet & greet krijgt met de auteur. De opdracht is om het verhaal over farao N te vervolgen. De fanclub zet zich er meteen aan, maar er gebeuren steeds vreemdere dingen. Er wordt ingebroken in Stijes huis en de man die de posters komt geven in de plaatselijke boekhandel ziet er heel verdacht uit en verdwijnt snel in de mist. Stije weet Kee…Lees verder
Stije en zijn vrienden Henk en Camila zijn fan van de N-boeken van Onno Keesjager over een duistere farao. Ze richten zelfs een fanclub op in de hoop de geheimzinnige schrijver te ontmoeten. Wanneer er een wedstrijd is met als hoofdprijs een meet & greet met de schrijver doen ze natuurlijk mee. Stije, zoon van twee Egyptologen, lijkt een groot kanshebber. Zijn moeder bestudeert oude papyrusrollen over een farao die erg lijkt op de farao uit de serie N. Dan blijkt de wedstrijd onderdeel te zijn van een complot waarin Stije de hoofdrol speelt vanwege het werk van zijn ouders. Men wil de kwaadaardige farao N terug laten keren op aarde met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Griezelverhaal met een knipoog naar de schrijvers van het Griezelgenootschap wier namen in het boek zijn verwerkt. Vooral het einde is spannend. Het 21 hoofdstukken tellende boek leest vlot en is geschikt voor griezelliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

Farao code

Stije is een grote fan van de N-boeken. Daarin worden gruwelijk spannende verhalen over de farao’s verteld. Samen met Henk en Camilla heeft hij een heuse fanclub opgericht. Hun grootste wens is om de schrijver van de N-reeks te ontmoeten, want niemand heeft die ooit gezien. De mysterieuze uitgeverij van de N-reeks richt een wedstrijd in, waarbij de winnaar de auteur zal ontmoeten en mag figureren in het volgende boek. Stije's ouders, archeologen gespecialiseerd in oud-Egyptische kunst, ontdekken oude boekrollen waaruit een eeuwenoud complot geleidelijk kenbaar wordt. Stije wordt gewaar dat hij door een duistere macht gebruikt wordt om een Egyptische farao uit het dodenrijk naar de wereld te laten terugkomen. De beschermelingen willen samen met de farao over de wereld regeren. Op de valreep lukt het Stije om de macht te doorbreken en terwijl de muren om hem heen instorten, kan hij samen met Henk vluchten.
De opbouw start boeiend met interessante gegevens over de Egyptische farao’…Lees verder

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia