Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Popster vermist

Bies Van Ede (auteur)
+1
Popster vermist
×
Popster vermist Popster vermist

Popster vermist

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
V3&K hebben kaartjes voor een concert van de beroemde popster Jay Dean. Maar tijdens het concert blijkt Jay Dean verdwenen. V3&K verdenken Jays manager.
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Popster vermist
Auteur
Bies Van Ede
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
4 banden
Oorspr. uitgever
Zwijsen
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De beroemde popster Jay Dean zal een concert geven en de leden van V3&K weten kaartjes daarvoor te bemachtigen. Maar tijdens het concert blijkt Jay Dean verdwenen. De drie Victors (Vibo, Vio en Via) en zangeres Krista verdenken de manager Bulk Bertram van betrokkenheid hierbij. Met hulp van Piet Agent en opa Aad gaan zij op onderzoek uit. Derde boekje in de serie 'B.O.J.' (Boeken over jongens)* waarin de leden van de muziekgroep V3&K centraal staan. Eerder verschenen 'Slimmer dan de maffia' en 'De gestolen gitaar'**. De delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen, ook al is er soms sprake van een verwijzing naar een eerder deel. Het verhaal kent een goede spanningsopbouw en is geschreven in een vlotte stijl met mooie dialogen (AVI-E5). In het verhaal draait het vooral om de avonturen en minder om de personages, die dan ook niet echt veel diepgang hebben. Het is onduidelijk waarom bepaalde woorden in een ander lettertype en kleur gedrukt zijn. De kleurrijke illustraties sluiten goed bi…Lees verder

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia

Suggesties