Boek
Nederlands

Raar haar

Bies Van Ede (auteur), Leonie Verbrugge (illustrator)
sas heeft veel haar. een bos haar is tof. maar wat is dat? daar zit nog een haar. sas noemt de haar jan. jan zit maf. wat kan sas doen? mam heeft een plan! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Haar
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Raar haar
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Leonie Verbrugge
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
29 p. : ill.
ISBN
9789020678369 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sas heeft heel veel geel haar. Met die grote bos kan ze van alles doen. Op een dag ontdekt ze een vreemde haar. Hij heeft een andere kleur en blijft rechtop staan. Ze noemt hem Jan. Haar moeder neemt haar mee naar de kapper. Onderweg ontdekt ze dat ze niet de enige is met een rare haar. Deel in de serie 'Leren lezen met Kluitman'*. Het boek bevat veel kleurige illustraties die het verhaal leuk aanvullen en kinderen veel bieden om naar te kijken. Onder aan de tekeningen staat steeds de kat van Sas, die in tekstballonnen commentaar geeft. Op de schutbladen staat de kat in een heleboel standen afgebeeld. De zinnen van het verhaal zijn kort en bevatten geen hoofdletters. Elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-Start. Geschikt voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia

Suggesties