Boek
Nederlands

Stilte in de studio!

Bies Van Ede (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Stilte in de studio!
×
Stilte in de studio! Stilte in de studio!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sebastiaan en Anna mogen een avondje doorbrengen met hun oom Bonno, in de televisiestudio's in Palingsmeer. Verhaal in de vorm van een toneelstuk. AVI-M7. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Televisie
Leesniveau
AVI M7
Titel
Stilte in de studio!
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021 | Andere uitgaven
109 p. : ill.
ISBN
9789048710317 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de ouders van Sebastiaan en Anna het druk hebben, zal oom Bonno in de televisiestudio's in Palingsmeer op het tweetal passen. Daar is ook Chilène aanwezig, een klasgenootje van Sebastiaan die een rolletje heeft in een soapserie. Sebastiaan vindt haar aanvankelijk maar een vervelende opschepper. Het verhaal telt 26 korte hoofdstukken en een inleiding. Het is geschreven als een toneelstuk met 'regie-aanwijzingen', aangevuld met verhalende tekst. Er wordt gebruikgemaakt van gekleurde letters (in blauw staat Sebastiaans vertelling in de ik-vorm) en dialogen (voorafgegaan door de namen van de personages in kleur). Voor school oefent Sebastiaan lange, moeilijke woorden. Die staan in cursief in de tekst. Boven ieder hoofdstuk staan tekeningen van de daarin optredende personages; allen worden op de schutbladen voorgesteld. Ook staan er enkele illustraties verspreid in het boek. De dialogen kunnen leuk hardop gelezen worden, AVI-M7. Deel in de reeks 'Toneellezen'*, dat samen gelezen het be…Lees verder

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede in 2004 nog een cd behorend bij het boek Tophits met eigen composities die werd gearrangeerd en geproduceerd door Rick Duijn. Op de cd Nieuwe Ruimte uit 2014 van Rob de N…Lees verder op Wikipedia