Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verdwijnkind

Bies Van Ede (auteur)
+1
Verdwijnkind
×
Verdwijnkind Verdwijnkind
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De babybroers Jaap en Biko lijken totaal niet op elkaar. Jaap is luidruchtig en eist alle aandacht op, terwijl Biko nauwelijks opvalt. Biko wordt dan ook helemaal vergeten als zijn moeder het ziekenhuis verlaat. Hij blijft alleen achter tot hij een schoonmaker hem vindt. Hij neemt de baby mee naar zijn 'huis', een garage die hij heeft ingericht met gevonden spullen. Daar groeit Biko op. Algauw bli
Titel
Verdwijnkind
Auteur
Bies Van Ede
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2011 | Andere uitgaves
128 p.
ISBN
9789049924379 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Biko is de helft van een tweeling. Zijn moeder heeft echter haar handen vol aan z'n schreeuwende broer Jaap en vergeet Biko mee te nemen naar huis. Jabba, de schoonmaker van het ziekenhuis en illegaal in Nederland, neemt Biko mee en zorgt voor hem. Hij ontdekt echter al snel dat Biko bepaalde gaves heeft, waaronder verdwijnen. Samen met vriendin Loekie, van de peuterspeelzaal, die uit een lawaaigezin komt en dus gek is op de stille Biko, ontdekt Biko de wereld. Eerste deel uit de serie 'Biko en Loekie'. Vlot geschreven, humoristisch en een beetje spannend verhaal, waarin werkelijkheid en fantasie naadloos in elkaar overlopen. Sarcasme wordt ook niet uit de weg gegaan, bij de opsporingstechnieken van de politie, het registreren van Biko als zoon van Jabba en de oppaskwaliteiten van sommige peuterspeelzaalleidsters. Bies van Ede is bekend geworden als lid van het 'Griezelgenootschap'. Leuk boek om in een adem uit te lezen. Vanaf ca. 10 jaar. Heruitgave in paperback.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia