Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een huis vol : een geschiedenis van het dagelijks leven

Bill Bryson (auteur)
+1
Een huis vol : een geschiedenis van het dagelijks leven
×
Een huis vol : een geschiedenis van het dagelijks leven Een huis vol : een geschiedenis van het dagelijks leven

Een huis vol : een geschiedenis van het dagelijks leven

Cultuurgeschiedenis van het dagelijkse leven en het wonen in Groot-Brittannie͏̈ (en de Verenigde Staten) in de negentiende eeuw.
Titel
Een huis vol : een geschiedenis van het dagelijks leven
Auteur
Bill Bryson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
At home : a short history of private life
Editie
Twaalfde druk
Uitgever
[Amsterdam]: Olympus, 2023 | Andere uitgaven
528 p. : ill.
ISBN
9789046705872 (paperback)
Plaatsingssuggestie
906 (SISO) Thema's (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

We kennen Bryson van 'Een kleine geschiedenis van bijna alles' (2004). Hier neemt hij zijn huis, een oude pastorie, als uitgangspunt. Wie een beschrijving van dit huis verwacht, wordt aangenaam verrast, want Bryson neemt dit alleen maar als uitgangspunt voor associaties met allerlei voorvallen uit het dagelijkse leven. De paarse kamer is bijvoorbeeld het uitgangspunt voor een uitvoerige beschrijving van de bouw van Monticello door Thomas Jefferson. Zo ontstaat een geheel van fragmentarisch verstrekte kennis van Engeland – en in veel mindere mate de Verenigde Staten – uit de negentiende eeuw met wortels in de achttiende en uitlopers naar de twintigste eeuw. Mede dank zij de vele anekdotes is het boek heel boeiend geworden en doet de lezer veel kennis van het dagelijkse leven in die tijd op. Gelukkig is er een register dat het de lezer mogelijk maakt bepaalde feiten terug te zoeken. De kwaliteit van dit boek blijkt eruit dat wie het na lezing van de laatste pagina dichtslaat, toch de in…Lees verder

Over Bill Bryson

Bill Bryson (Des Moines, Iowa, 8 december 1951) is een Amerikaans-Engels schrijver van reisboeken en boeken over de Engelse taal en wetenschappelijke onderwerpen.

Biografie

Bryson werd geboren in Des Moines in Iowa. Hij studeerde aan Drake University maar verliet deze voortijdig tijdens een vakantie in Engeland in 1973. Vervolgens werkte hij enige tijd in een psychiatrisch ziekenhuis in Engeland waar hij zijn vrouw ontmoette, een verpleegkundige. Na hun huwelijk vertrokken zij naar de Verenigde Staten zodat Bryson zijn opleiding kon voltooien. In 1977 vestigden zij zich in Engeland, waar ze tot 1995 bleven wonen in North Yorkshire. Van 1995 tot 2003 woonde Bryson met zijn 4 kinderen in Hanover, New Hampshire. In 2003 verhuisden hij en zijn familie weer naar Engeland, alwaar hij ook de Britse nationaliteit aannam.

Bryson werkte voornamelijk als journalist en werd later chief…Lees verder op Wikipedia