Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De in Amerika geboren auteur maakt met een vriend een voettocht van Georgia naar Maine.
Titel
Terug in Amerika
Auteur
Bill Bryson
Vertaler
Servaas Goddijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A walk in the woods
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2015 | Andere uitgaves
302 p. : ill.
Aantekening
Filmeditie
ISBN
9789045029467 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Reisverhaal van een trektocht over de Appalachian Trail, een wandelpad van 3000 kilometer in het oosten van de Verenigde Staten. Er staan geen routebeschrijvingen of foto's in het boek. Het is puur een reisverhaal, waarin wel regelmatig informatie gegeven wordt over de geschiedenis van het pad en de natuur en de hutten onderweg. Bryson is eind veertig als hij besluit met een oude vriend de trektocht te maken. Hij schrijft aantrekkelijk en vol humor. Over de Amerikaanse samenleving is hij minder positief. Deze stukken zijn veel somberder van toon. Vooral een leuk boek voor mensen die zelf wel eens trektochten hebben gemaakt, maar ook luie leunstoelreizigers zullen het waarschijnlijk met veel plezier lezen. Bill Bryson is een bekend auteur van reisboeken die zich afspelen in Amerika, Engeland en Australië, en is ook de schrijver van het bekende ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ over de geschiedenis van wetenschappelijke ontwikkelingen. Kleine druk. Verfilmd door regisseur Ken Kw…Lees verder

Over Bill Bryson

Bill Bryson (Des Moines, Iowa, 8 december 1951) is een Amerikaans-Engels schrijver van reisboeken en boeken over de Engelse taal en wetenschappelijke onderwerpen.

Biografie

Bryson werd geboren in Des Moines in Iowa. Hij studeerde aan Drake University maar verliet deze voortijdig tijdens een vakantie in Engeland in 1973. Vervolgens werkte hij enige tijd in een psychiatrisch ziekenhuis in Engeland waar hij zijn vrouw ontmoette, een verpleegkundige. Na hun huwelijk vertrokken zij naar de Verenigde Staten zodat Bryson zijn opleiding kon voltooien. In 1977 vestigden zij zich in Engeland, waar ze tot 1995 bleven wonen in North Yorkshire. Van 1995 tot 2003 woonde Bryson met zijn 4 kinderen in Hanover, New Hampshire. In 2003 verhuisden hij en zijn familie weer naar Engeland, alwaar hij ook de Britse nationaliteit aannam.

Bryson werkte voornamelijk als journalist en werd later chief copy editor van de busi…Lees verder op Wikipedia