Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De dochter van de President

Bill Clinton (auteur), James Patterson (auteur), Louise Koopman (vertaler)
Als de dochter van ex-president Keating wordt ontvoerd door terrorist Asim Al-Ashid gaat Keating zelf achter de ontvoerders aan.
Titel
De dochter van de President
Auteur
Bill Clinton James Patterson 1947-
Vertaler
Louise Koopman Waldemar Noë
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The president's daughter
Uitgever
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2022 | Andere uitgaven
432 p.
Verschijningsdatum
10-11-2022
ISBN
9789046829950 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spelen met de actualiteit

Ziehier het verschil tussen subtiele Europese suspense en de actiegerichte Amerikaanse 'doorlezer'.

Het rommelt weer eens in politiek Den Haag. Wat heet! De impopulaire FvD-premier Emiel Damen is op pagina 107 van De minister pardoes gestikt in een zoutstengel. Even voor middernacht werd hij door agenten aangetroffen op de houten vloer van zijn bovenwoning in de oude binnenstad van Leiden. Slechts 57 dagen was hij premier, waarmee Damen de kortst zittende minister-president van Nederland werd.

Entree Jan de Reuver. Een jonge hond van de VVD, nu nog minister van Economische Zaken. Om geen nieuwe verkiezingen te hoeven uitschrijven (landsbelang!) is iedereen akkoord met de promotie van De Reuver, Forum-leider Christoph Philippe incluis. Er is slechts één verborgen probleem: de joviale nieuwe premier zit aan het touwtje van de machiavellistische SND - de invloedrijkste pr- en lobbyfirma van het land. Tijdens De Reuvers politieke flitscarrière hebben zij hem in het geniep geholpen, en nu is het: quid pro quo - voor wat hoort wat.

Dat zit zo. De Chin…Lees verder

In deze tweede thriller (na ‘President vermist’*) van bestsellerauteur James Patterson in samenwerking met ex-president Bill Clinton heeft president Matthew Keating geen tweede ambtstermijn gehaald. Een militaire missie om terrorist Asim Al-Ashid uit te schakelen is mislukt. De vrouw en drie dochters van Al-Ashid komen daarbij om het leven. Zijn vice-presidente Barnes heeft de nominatie én de verkiezingen gewonnen; Keating trekt zich met vrouw en dochter terug op het platteland van New Hampshire. Dan wordt Keatings dochter, Mel, tijdens een tocht door de bergen ontvoerd door Al-Ashid. Haar vriend Tim wordt meteen doodgeschoten. Wanneer Keating merkt dat het Witte Huis op geen enkel van de eisen van de terroristen wil ingaan, neemt Keating, een voormalig Navy SEAL, samen met enkele leden van zijn bewakingsteam die tot dezelfde speciale eenheid behoren, het roer in handen. Ze gaan achter Al-Ashid aan. Actiethriller vol vaart en spanning en de nodige plotwendingen. De personages worden t…Lees verder

Over Bill Clinton

William Jefferson (Bill) Clinton (Hope (Arkansas), 19 augustus 1946) is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Hij was de 42e president van de Verenigde Staten van 1993 tot 2001.

Clinton, een jurist van beroep, was van 1973 tot 1976 hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit van Arkansas. Hij was van 1977 tot 1979 de procureur-generaal van Arkansas en van 1979 tot 1981 en van 1983 tot 1992 de 40e en 42e gouverneur van Arkansas.

In 1992 won Clinton, samen met running mate Al Gore, de verkiezing van 1992 en versloeg daarmee de zittende president George H.W. Bush. Tijdens de verkiezingen van 1996 versloeg hij Republikein Bob Dole en werd daarmee verkozen voor een tweede termijn.

Clinton is getrouwd met de voormalige minister van Buitenlandse Zaken en oud-senator Hillary Clinton. Samen hebben ze één dochter, Chelsea. Hillary Clinton was de presidentskandidaat namens de Democratische Partij voor de presidentsverkiezingen van 2016, maar verloor …Lees verder op Wikipedia