Boek
Nederlands

Terug naar Hamelen

Bill Richardson (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Terug naar Hamelen
×
Terug naar Hamelen Terug naar Hamelen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De 11-jarige Penelope kan door de gave van het Diepe Dromen als enige de kinderen die zijn weggelokt door een rattenvanger met zijn fluitspel, terugbrengen naar Hamelen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Terug naar Hamelen
Auteur
Bill Richardson
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
After Hamelin
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005
298 p. : ill.
ISBN
90-448-0377-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De elfjarige Penelope heeft het bijzondere talent van het Diepe Dromen: ze kan haar eigen wil dromen. Daarom kan zij als enige de kinderen die door een rattenvanger meegelokt zijn, terugbrengen naar Hamelen. De inmiddels 101 jaar oude Penelope schrijft in een terugblik haar avontuurlijke tocht op. Verhaal waarin het beeldende proza een sprookjesachtige sfeer schept; ondanks de reële handicap van het meisje - ze is opeens doof geworden - blijft het een verhaal in de sfeer van tovenaars en sprekende dieren. Goedlopend Nederlands vertaling; vooral de vele liedjes en versjes komen heel natuurlijk over. De zwartwitillustraties, een aantal paginagroot, sluiten mooi aan bij het verhaal. De buitengewone personages en vreemde decors brengen het sprookje De Rattenvanger van Hamelen op een originele manier tot leven waarbij de wijsgerige bespiegelingen van de oude Penelope er iets extra’s aan geven. Vanaf ca. 11 jaar.

Terug naar Hamelen

Op haar elfde verjaardag, de dag waarop de rattenvanger met zijn fluitspel de kinderen uit Hamelen lokt, wordt Penelope doof wakker. Ze blijft als enig kind achter in de stad. Maar ondanks dit ongeluk, staat Penelope een bijzondere opdracht te wachten. Van de wijze Cuthbert, bij wie alle meisjes uit het dorp te rade gaan als ze elf worden, verneemt Penelope dat ze een uniek talent heeft gekregen: de gave van het Diepe Dromen. Ze kan haar eigen wil dromen en is daardoor als enige in Hamelen in staat om de kinderen terug te halen uit de betovering. Tijdens haar reis komt ze in vreemde droomwerelden terecht en leert ze bijzondere vrienden kennen, zoals de sprekende kat Schavuit, soldaat Belle uit het land van de zingende Trolavianen en Quinten, de touwtjespringende draak. Tussen het leven en de droom bestaat er nog een derde rijk … tenminste dat is wat het boek ons vertelt. Het uitgangspunt is de geschiedenis achter de Rattenvanger van Hamelen. Dit oude sprookje wordt herschreven via …Lees verder

Over Bill Richardson

CC BY 2.0 - Foto van/door Roger H. Goun from Brentwood, NH, USA

William Blaine (Bill) Richardson (Pasadena (Californië), 15 november 1947) is een Amerikaans politicus en diplomaat van de Democratische Partij. Hij was de 30e gouverneur van New Mexico van 2003 tot 2011. Daarvoor diende hij als Afgevaardigde voor New Mexico's 3e District van 1983 tot 1997 toen hij door president Clinton werd benoemd als opvolger van Madeleine Albright als de ambassadeur voor de Verenigde Naties. Hij diende in deze functie tot 1998 toen hij minister van Energie werd in het kabinet van Clinton.

In 2003 werd hij gekozen als gouverneur van New Mexico en in 2006 won hij een tweede termijn. Op 21 januari 2007 kondigde Richardson aan dat hij een verkennend comité had gevormd voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. Op 10 januari 2008 werd bekendgemaakt dat hij zich terugtrok uit de race omdat hij het niet kon opnemen tegen de veel succesvollere Obama en Clinton. Hij werd door Democratische kandidaat Obama kort genoemd voor de post van ministe…Lees verder op Wikipedia