Claude en zijn vrouw Ruby, vergezeld van haar moeder en zus Rose die ooit iets gehad heeft met Claude, gaan op weg naar Claude's oom die van een moordaanslag wordt beschuldigd
Onderwerp
Familie
Titel
Daddy and them / written and directed by Billy Bob Thornton
Regisseur
Billy Bob Thornton
Acteur
Laura Dern Diane Ladd
Taal
Engels
Uitgever
RCV, © 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045203092

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2001 van en met Billy Bob Thornton. Verder spelen mee Laura Dern, Jamie Lee Curtis en Ben Affleck. In het hart van Amerika, land van orkanen, tornado' en hittegolven, wonen Claude en Ruby Montgommery. Het stel is smoorverliefd maar heeft veel ruzie. Als ze horen dat Claude's oom is gearresteerd voor een moordaanslag, haasten ze zich naar de familieboerderij in Little Rock. Wanneer de hele familie zich heeft verzameld, blijkt dat er van alles kan gebeuren. Het loopt uit op een gewapende roofoverval en knokpartijen. Jarnie Gillies (Apollo Guide,i) geeft 71 (van 100) punten: ' (...) this is both a film about love and a film about family, good ol’ boy style.

Over Billy Bob Thornton

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Emmanuelle CHOUSSY

Billy Bob Thornton (Hot Springs (Arkansas), 4 augustus 1955) is een Amerikaans filmacteur, regisseur, scenarioschrijver en zanger. Hij won in 1997 een Academy Award voor het schrijven van de film Sling Blade. Daarnaast werden hem meer dan twintig filmprijzen toegekend, waaronder National Board of Review Awards voor zowel het maken van Sling Blade als voor zijn acteerprestatie in Monster's Ball.

Thornton kreeg in 2004 een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Filmcarrière

Thornton maakte in 1986 zijn filmdebuut als acteur in Hunter's Blood. Met inmiddels een handvol films op zijn cv kreeg hij in 1990 een rol in de televisieserie The Outsiders, die na één seizoen van dertien afleveringen werd stopgezet. Thornton debuteerde twee jaar later als scriptschrijver met de film One False Move, waarin hijzelf tevens acteerde.

Het schrijven beviel Th…Lees verder op Wikipedia