De Amerikaanse evangelist (1918) blikt terug op zijn leven, vertelt wat de ouderdom voor hem betekent en roept de lezers op ernst te maken met hun geloof in Christus.
Titel
Bijna thuis
Auteur
Billy Graham
Vertaler
Richard Kettmann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nearing home
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
06:17
Oorspr. uitgever
Gideon
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a435042
Plaatsingssuggestie
252.7 (SISO) Christendom ; Geloofsleer (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse auteur (1918) is vooral bekend door zijn wereldwijde evangelisatiecampagnes, waar hij in meer dan vijftig jaar meer dan tweehonderd miljoen mensen het Evangelie van de Opgestane Heer verkondigde en de mensen opriep hun hart aan Jezus Christus te geven. In dit boek blikt hij terug op zijn laatste levensjaren en wat ouderdom voor hem betekent. Elke dag, zonder uitzondering, zegt hij, is een geschenk van God, ons toevertrouwd om te gebruiken tot eer van Hem. Hij ziet deze laatste jaren als gouden jaren, en roept de lezer, ook de bejaarde lezer op ernst te maken met het leven en 'Gods wil te ontdekken met je pensioen'. Graham kijkt ook terug op en informeert over belangrijke personen en zaken die veel in zijn lange leven voor hem hebben betekend. Hij geeft wijze, praktische lessen die steeds te maken hebben met zijn eigen beleving, maar ook verwijst hij veel naar de Bijbel en wijst op mensen die ook in hun ouderdom door God werden gebruikt. Een opbouwend en stimulerend boek.

Over Billy Graham

William Franklin (Billy) Graham jr. (Charlotte, 7 november 1918 – Montreat, 21 februari 2018) was een Amerikaans predikant, evangelist, theoloog, en auteur. Hij adviseerde verschillende Amerikaanse presidenten.

Levensloop

Evangelist

Graham had van huis uit een presbyteriaanse achtergrond. In 1934 reageerde hij op een bekeringsoproep tijdens een bijeenkomst die geleid werd door Mordecai Ham. Zelf zei hij daar later over: "Hoewel ik christelijk ben opgevoed en actief was geweest in de kerk, ben ik van mening dat ik op dat ogenblik mijn leven werkelijk aan Jezus Christus gaf. Weer vroeg ik me af of ik hypocriet was omdat ik niet moest huilen of zo. Ik voelde me gewoon rustig.

Nadat Graham in mei 1936 zijn diploma aan de middelbare school haalde, ging hij studeren aan de Bob Jones College (tegenwoordig Bob Jones University). Hij vond deze school te fundamentalistisch en stapte over naar h…Lees verder op Wikipedia