Dvd

VH-1 storytellers

Billy Idol (uitvoerder)
+1
VH-1 storytellers
×
VH-1 storytellers VH-1 storytellers

VH-1 storytellers

Genre:
Titel
VH-1 storytellers
Uitvoerder
Billy Idol
Uitgever
Image Entertainment, 2002
1 dvd-video
EAN
0809274521323
CDR
JKD0511
Plaatsingssuggestie
78 - Pop (NBLC) P - Populaire muziek (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De succesvolle Britse rocker met zijn overtuigende presentatie en zijn leren broek in een paar van zijn bekendste nummers uit de jaren '80. '(...)Zijn commentaar tussen de songs door op deze aflevering van 'Storytellers' doet vrij opgefokt aan, maar past prima bij de man die in de jaren '80 bekend werd met up-tempo rocknummers, zoals 'Rebel Yell', 'White wedding' (hier beide akoestisch uitgevoerd) en de Doors-cover 'L.A. Woman'.' (DVD Plus, oktober 2002).

Over Billy Idol

CC BY 2.0 - Foto van/door possan

William Michael Albert Broad (Stanmore, Middlesex, 30 november 1955), beter bekend onder zijn artiestennaam Billy Idol, is een van origine Engelse zanger, maar nu vooral werkzaam in de Verenigde Staten. Hij kwam op ten tijde van de punk-beweging eind jaren 70 en wist zich daarna met een eigen geluid als solo-zanger te handhaven, in een vruchtbare samenwerking met de gitarist Steve Stevens wiens geluid een belangrijk mede-bepalend element werd in meerdere hits.

Biografie

Idol maakte in zijn jeugd, samen met onder andere Siouxsie Sioux, deel uit van het Bromley contingent. Deze jeugdgroep bestond uit trouwe volgelingen van de Sex Pistols. Uit deze jeugdgroep zijn meerdere bands gevormd, Chelsea, Generation X, Siouxsie and the Banshees, het latere Sigue Sigue Sputnik. Billy Idol was de zanger van Generation X (later verkort tot Gen X), dat hij stichtte met bassist Tony James. Gen X had in Engeland een hit met Wild…Lees verder op Wikipedia