Daisy
Nederlands

Blind verdriet

Bjorn Van den Eynde (auteur), Natalie Hulsen (verteller)
+1
Blind verdriet
×
Blind verdriet Blind verdriet
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Erika Storm (16) en haar teamleden Nielsen, Felix en Andrea moeten aan de slag om een vierde ‘puzzelstukjesmoord’ op het Letse tienerhoertje Ilja te voorkomen. Wie is die onbekende BlindGirl37 die op het dark web de eerdere drie moorden opeist?
Onderwerp
Spioneren
Titel
Blind verdriet
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Verteller
Natalie Hulsen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
7:14
Oorspr. uitgever
Fantoom
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het dossier van teamleidster Celine Schield liegt er niet om. Arvid Blomqvist is een 21-jarige Zweed die vermoord is door Anka Forsberg. Anka wilde wraak nemen voor het verkrachten en vermoorden van haar zus drie jaar geleden, een moord waarvan Arvid werd verdacht. Anka pleegde na haar daad zelfmoord. Ook zijn er soortgelijke moorden in Nederland en Duitsland, moorden waarbij puzzelstukjes de dood voorspellen. Een gruwelijke dood waarbij de ogen worden uitgestoken. Op dark web claimt ‘Blindgirl37’ de derde puzzelmoord. Als een Lets tienerhoertje het volgende slachtoffer dreigt te worden, is het tijd voor Celine om de teamleden op te trommelen en de puzzel te leggen om die vierde moord te verijdelen. Het verleden van de aan een verdrinkingsdood ontsnapte Erika speelt daarbij een belangrijke rol. Negende deel uit de Team Mortis*- reeks, zelfstandig te lezen. Opvallend dat de hoofdpersonen niet ouder worden. Ook de verhaalingrediënten in deze spionagethriller zijn onveranderd. In hoog …Lees verder

Team Mortis. Blind verdriet

Dit nieuwe verhaal van Team Mortis zal de fans zeker kunnen bekoren. Het is een boek dat leest als een trein. Vanaf het eerste hoofdstuk word je meegesleurd in dit razend spannende verhaal. Openen met een moord is uiteraard een goede zet van deze schrijver-scenarist. Daarna flitst het boek voorbij in korte hoofdstukken waarin steeds van perspectief gewisseld wordt. De plot krijgt ook allerlei onverwachte wendingen waardoor je als lezer steeds verrast wordt en je het boek maar niet kan neerleggen. Na het lezen van dit boek begrijp je echter niet dat dit zo geloofwaardig kon zijn. Het plot blijkt toch net iets te vergezocht om te beklijven. Jammer dat je met een leeg gevoel achterblijft, maar dat neemt niet weg dat je enkele uren leesplezier hebt gehad. Bovendien is het erg knap om ook de ‘slechteriken’ van dichtbij te belichten waardoor het geen zwart-wit verhaal is geworden.


Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties