Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bloedlijst

+1
Bloedlijst
×
Bloedlijst Bloedlijst
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Erika (16) werkt voor Team Mortis. Ze moet infiltreren in een metalgroep waarvan enkele leden worden verdacht van ontvoering en moord. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Bloedlijst
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2016
336 p.
ISBN
9789059242623 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 16-jarige Erika werkt voor Team Mortis, een organisatie die jongeren inzet om misdaden op te lossen. Deze keer moet Erika infiltreren in een metalgroep waarvan enkele leden worden verdacht van ontvoering en moord. Er circuleren gruwelijke filmpjes op internet waarin ontvoerde jongeren worden gedwongen om een angstaanjagende scène te spelen die uiteindelijk hun dood tot gevolg heeft. Wie is de maker van deze lugubere filmpjes? Een spannende, heftige thriller boordevol actie. Het taalgebruik is eigentijds, visueel. Er is veel aandacht voor het gevoelsleven van Erika wiens relatie onlangs op de klippen is gelopen. Doordat zij zich verward voelt, verloopt haar opdracht nogal chaotisch en dat zorgt voor onenigheid in haar team. Soms verliest het verhaal flink vaart door de wat lange uitweidingen hierover. Gewelddadige scènes worden niet geschuwd: poging tot verkrachting, bedreigingen en doodslag worden expliciet beschreven. Deels gesloten, deels open einde. Zesde deel in de serie 'Team …Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia