Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De slaventocht

+1
De slaventocht
×
De slaventocht De slaventocht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Erika Storm (16) is undercover-agent en moet met haar team Team Mortis een aantal gruwelijke moorden zien op te lossen. Daarbij wordt ze zelf van moord verdacht en is ze op de vlucht. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
De slaventocht
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Fantoom, 2019
332 p.
ISBN
9789059247321 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Erika Storm is lid van Team Mortis, een groepje jongeren dat soms ingezet wordt om misdaden op te lossen. Ze is nu zelf op de vlucht, want ze wordt verdacht van moord. Toch worden zij en haar vrienden ingeschakeld om een serie lugubere moorden op een Noorse kunstopleiding op te lossen. Deel uit een serie over jongeren die werken voor ‘Team Mortis’; dit is het tweede deel van de tweede serie, dat volgt op 'Blind verdriet'*. Voor een goed begrip is het handig iets meer van het voorafgaande te weten, maar het boek is wel zelfstandig te lezen. Er zijn veel personages (waarvan een paar ernstig verknipt) en snel wisselende verhaallijnen; zeker in het begin moet er zorgvuldig gelezen worden om de lijnen te volgen. Daarna is het een pageturner, al moet de lezer wel mee in een aantal onwaarschijnlijkheden. Het geweld spat van de bladzijden. Corruptie en opportunisme vieren hoogtij. Er komt nauwelijks een betrouwbaar, positief personage in voor. Mysterieus, uitnodigend foto-omslag. Vanaf ca. 13…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties