Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vijfde freebird

+1
De vijfde freebird
×
De vijfde freebird De vijfde freebird

De vijfde freebird

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De gehele band 'Freebirds' is dertig jaar geleden verongelukt bij een geheimzinnige vliegtuigcrash. Jonas heeft op de DAM Academie een verborgen repetitieruimte ontdekt met hun instrumenten. Wat is er indertijd precies met de Freebirds gebeurd? Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De vijfde freebird
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2015
173 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Ghost rockers
ISBN
9789462770355 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit tweede deel van de serie 'Ghost Rockers'* vervolgen de bandleden hun zoektocht naar het raadsel van de vliegtuigcrash. In deze crash is de gehele band 'Freebirds' dertig jaar geleden verongelukt. Jonas komt erachter dat mevrouw Vermeer, de onderdirectrice van de muziekopleiding, ooit een relatie heeft gehad met een van de leden van de Freebirds. Ook ontdekken de Ghost Rockers dat er een vijfde bandlid was. Deze zou iets te maken kunnen hebben met het vliegtuigongeluk. Dit verhaal is geschreven naar aanleiding van de gelijknamige Vlaamse televisieserie. Het omslag is aansprekend maar de foto's in het boek zijn slechts portretten. Jammer. Wat actiefoto's waren meer illustratief geweest. Het boek is meer een beschrijving van voorvallen; karakters worden niet uitgediept, maar het verhaal is spannend en niet voorspelbaar. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties