Daisy
Nederlands

Gillende gitaren

Bjorn Van den Eynde (auteur), Liesbeth Schulpé (verteller)
+1
Gillende gitaren
×
Gillende gitaren Gillende gitaren
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Jonas volgt stiekem de DAM Academie, een opleiding voor dans, acteren en muziek. In een verboden vleugel van de school vindt hij oude muziekinstrumenten, en ineens kan hij spelen als een ervaren gitarist. Wat is hier aan de hand?
Titel
Gillende gitaren
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Verteller
Liesbeth Schulpé  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
6:33
Oorspr. uitgever
Studio 100
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Ghost rockers Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jonas wil naar de DAM Academie, een opleiding voor dans, acteren en muziek. Zijn moeder wil dat hij gaat studeren, dus hij volgt de opleiding stiekem. Op zijn eerste dag vindt hij oude muziekinstrumenten in een verboden vleugel van de school. Er gebeurt iets vreemds: ineens kan hij spelen als een ervaren gitarist. Wat is er aan de hand? Samen met verlegen Jimmie, stoere Mila, creatieve Charlie en enthousiaste Alex gaat Jonas op onderzoek uit. Deze uitgave is gebaseerd op de televisieserie 'Ghost Rockers' van Studio 100 en bevat kleurenfoto’s van de acteurs. Toegankelijk maar zichtbaar in haast geschreven verhaal, dat doet denken aan de beroemde musical Fame en dat inspringt op het succes van diverse talentenjachten van de afgelopen jaren. Jammer dat de grootste vraag (het mysterie van de muziekinstrumenten) niet wordt opgelost. Hiervoor zijn lezers vermoedelijk aangewezen op het vervolgdeel*, dat achterin reeds wordt aangekondigd. Voor liefhebbers van de serie een aanrader. Vanaf ca. …Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties