Daisy
Nederlands

Het Romeo & Juliet mysterie

Bjorn Van den Eynde (auteur), Nathalie Deknudt (verteller)
+1
Het Romeo & Juliet mysterie
×
Het Romeo & Juliet mysterie Het Romeo & Juliet mysterie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Door toedoen van haar leugenachtige Italiaanse vriendje Marco belandt Erika in handen van de politie. Ex-MI-6 agent Brian Bailey biedt haar een uitweg. Als Erika spioneert voor Team Mortis, houdt hij haar uit de gevangenis. Maar daarvoor moet ze wel haar naam en identiteit opgeven.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Het Romeo & Juliet mysterie
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Verteller
Nathalie Deknudt  (inlezer)
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Het Romeo en Juliet mysterie
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
10:47
Oorspr. uitgever
Bakermat
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel van een serie over het ‘Team Mortis’, bestaande uit jongeren die werken voor een Europese spionagedienst. Om voor het team te kunnen werken, moeten de jongeren doodverklaard worden. Het betreft dan ook meestal wezen. In dit eerste deel wordt Erika Storm (16) gedwongen om teamlid te worden (ze wordt gezocht door de politie in verband met drugshandel). Haar door de politie doodgeschoten vriendje, die haar in deze moeilijke positie heeft gebracht, bleek lid te zijn van het team en zij wordt zijn vervanger. Naast Erika bestaat het team uit Nielsen (haar neef), Felix en Andreas (broer van het dode vriendje). Het team wordt geleid door de wrede Brian Bailey. Het lezen van het verhaal vereist nogal wat 'opschorting van ongeloof'. Het taalgebruik is modern en snel (korte zinnen, veel dialogen) en is afgestemd op jongeren. Naast het voorplat, met een afbeelding van Erika in het water, en een silhouet van het team zijn er geen illustraties. Geschikt voor jongeren die van snelle en s…Lees verder

Team Mortis. Het Romeo & Juliet mysterie

Erika is zestien en heeft sinds kort een vriendje, Marco. Op de dag dat ze hem voor het eerst aan haar vrienden wil voorstellen, komt er een abrupt einde aan hun liefdesrelatie. Marco en Erika worden achtervolgd tijdens de rit naar een feestje. Het wordt een heuse nachtmerrie voor Erika. Ze kan maar nauwelijks ontsnappen aan de dood, maar slaagt er niet in Marco te redden. Deze laatste blijkt een aantal geheimen te hebben achtergehouden voor haar, waardoor Erika nu terecht zal staan voor drugshandel e.d.. Dan komt ex-agent Brian Bailey met een voorstel dat ze moeilijk kan weigeren. Hij kan haar redden uit de handen van de politie, maar dan moet ze haar leven zoals ze het nu kent volledig opgeven. Zo volledig dat ze er zelfs moet voor sterven … Ze zal moeten sterven op papier en nooit meer contact mogen opnemen met haar vrienden en familie. Ze zal een nieuwe identiteit krijgen en gaan werken voor een geheime Europese spionagedienst: Team Mortis. Erika beslist om alle banden met haar fa…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties