Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Meisje van glas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Twee tieners verdwijnen van het Italiaanse eiland Murano, bekend om zijn glasblazers. Als er op beelden te zien is hoe ze met glas worden gemarteld, is iedereen in rep en roer. Team Morris pakt de zaak op, met gevaar voor eigen leven. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Meisje van glas
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2021
356 p.
ISBN
9789464290035 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee tieners verdwijnen van het Italiaanse eiland Murano, bekend om zijn glasblazers. Wanneer er online beelden verschijnen waarop te zien is hoe zij met behulp van glas gemarteld worden, is iedereen in rep en roer. Aniela Orkan (17) is hoofdverdachte, maar zij verblijft na een ongeluk als een kasplantje in een zorgcentrum. Team Mortis, bestaande uit Erika, Nielsen, Felix en Andreas, pakt de zaak op wanneer vrienden van hen vermoord worden. Zij moeten tot het uiterste gaan om deze zaak op te lossen. Deel 12 uit de Team Mortis-reeks dat los te lezen is, maar met kennis van voorgaande delen zit je sneller in het verhaal want pas gaandeweg wordt duidelijk wat Team Mortis is en doet. Het verhaal bevat 83 korte hoofdstukken en is bijzonder vlot en spannend geschreven vanuit steeds een ander perspectief met een onverwacht einde. De acties volgen elkaar razendsnel op en het is niet altijd even geloofwaardig. De martelingen zijn gruwelijk en worden filmisch beschreven, wat het zeker niet gesc…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties