Cd

Speelduur
CDR
JK212889
78 - Pop (NBLC) P - Populaire muziek (Vlaams muziekschema)

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Blink 182

Blink-182 (aanvankelijk bekend onder de naam Blink en uitgesproken als "blink one-eighty-two") is een Amerikaanse rockband afkomstig uit Poway, Californië, die in 1992 werd opgericht door Mark Hoppus, Tom DeLonge (die begin 2015 werd vervangen door touringlid Matt Skiba) en Scott Raynor (die in 1998 werd vervangen door Travis Barker). De band kent invloeden uit Descendents, Screeching Weasel, NOFX.

Ontstaan

Tom (Thomas Matthew) Delonge (gitarist) begon in 1993 met het vormen van een band. Daarvoor had hij een bassist en een drummer nodig. Via een vriendin van school die bevriend was met de zus van Mark (Allen) Hoppus (bassist) leerde hij Hoppus kennen. Ze schreven samen veel nummers maar de band was niet compleet zonder een drummer. Op een schoolfeest ontmoette Delonge, Scott Raynor (drummer). Hij vertelde hem dat hij bezig was een band te vormen en dat hij al een bassist had. Scott Raynor voegde zich bij de band.

Delonge …Lees verder op Wikipedia