Een voormalige kooivechter neemt een Chinees meisje in bescherming dat het slachtoffer is van criminelen.
Titel
Safe / written and dir. by Boaz Yakin
Regisseur
Boaz Yakin
Componist
Mark Mothersbaugh
Acteur
Jason Statham Catherine Chan Chris Sarandon
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045229337

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een actiethriller van Boaz Yakin (Fresh; Uptown girls) met in de hoofdrol Jason Statham, bekend van actiefilms, zoals 'Killer elite', 'Blitz' en 'The expendables'. Luke Wright is een aan lager wal geraakte kooivechter in New York die op een dag in de metro een ongeveer elfjarig Chinees meisje redt uit handen van haar achtervolgers. Het blijkt te gaan om een meisje met een fenomenaal geheugen, dat een belangrijke code kent. Zo komt Wright in conflict met de Chinese, Russische en Amerikaanse onderwereld én de corrupte politie van New York. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 3-5-'12) vindt Statham sympathiek en krachtig, waardoor de film ondanks clichés, zwakke plot en eendimensionale personages toch 'bij vlagen topamusement' biedt. Dana Linssen (NRC 2-5-'12) concludeert: 'En dat is dan ook de lol van de film: precies krijgen wat je ervan verwacht. Anderhalf uur diefje met verlos en een plottwist over een wereld waarin niemand 'safe' is. Vakmatig vermaak.' Geen extra's.

Over Boaz Yakin

Boaz Yakin (New York, 1966) is een Amerikaans scenarioschrijver, filmregisseur en filmproducent. Yakin studeerde filmproductie aan de Universiteit van New York.

Filmografie

Als scenarioschrijver

  • The Punisher (1989)
  • The Rookie (1990)
  • Fresh (1994)
  • A Price Above Rubies (1998)
  • From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money (1999)
  • Dirty Dancing: Havana Nights (2004)
  • Death in Love (2008)
  • Prince of Persia: The Sands of Time (2010)
  • Safe (2012)

Als regisseur

  • Fresh (1994)
  • A Price Above Rubies (1998)
  • Remember the Titans (2000)
  • Uptown Girls (2003)
  • Death in Love (2008)
  • Safe (2012)
  • Boarding School (2018…Lees verder op Wikipedia

Suggesties